3. HRVATSKA SPORTSKA KONFERENCIJA

Novi Zakon o sportu, temelji komercijalnog uspjeha sportskog kluba

06.11.2014 u 15:31

Bionic
Reading

Organizatori Hrvatske sportske konferencije predstavili su program Konferencije koja će se održati 21. i 22. studenog u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin. Ovogodišnji partner Konferencije su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, te Agencija za mobilnost i programe Europske unije, obzirom da je jedna od ključnih tema Konferencije novi EU program: Erasmus+ Sport, namijenjen financiranju sportskih projekata i razvoju europske dimenzije sporta i rekreacije.

Također, u sklopu Konferencije održat će se čitav niz panela i predavanja relevantnih stručnjaka na teme 'Vizija sinergije sporta i businessa', 'Case study: Temelji komercijalnog uspjeha sportskog kluba', 'Pannonian Challenge i ekstremni sport', 'Kako evaluirati sportska sponzorstva?', 'Psihologija pobjednika', 'Analiza prihoda nogometnih liga petice', 'Status profesionalnih sportaša u kontekstu novog Zakona o sportu' i 'Sportaši i online studiranje'.
Drugi dan Konferencije posvetit će se u cijelosti novom EU programu: Erasmus+ Sport, namijenjenom financiranju sportskih projekata i razvoju europske dimenzije sporta i rekreacije. Svjesni kontinuiranog smanjenja javnih sredstava koja se u Hrvatskoj izdvajaju za sport, Erasmus+ Sport nova je i vrlo važna mogućnost financiranja sportsko-rekreativnih projekata.

Program Erasmus+ bit će predstavljen i u kontekstu ciljeva europske politike u području sporta te će se pružiti pregled mogućnosti financiranja projekata, a primjerima sudjelovanja u dosadašnjim programima ilustrirat će se željeni učinci programa na dionike vezane uz područje sporta. Predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Atletskog sportskog kluba "ASK " Split i Europskih sveučilišnih igara u Rotterdamu predstavit će uspješne projekte financirane kroz pripremne mjere za sudjelovanje u Erasmus+: Sport programu.

"Erasmus+ je novi program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje 2014. - 2020. Ovim programom po prvi puta otvorena je mogućnost financiranja sportskih aktivnosti, a cilj programa je pridonijeti razvoju europske dimenzije u sportu. U sportu je naglasak na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom sportu i rješavanje prekograničnih izazova, poput namještanje utakmica i drugih sportskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma, te za promicanje dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podupire nastojanja organizatora Hrvatske sportske konferencije da okupi sudionike sustava sporta, ne samo iz Hrvatske, već i cijele regije te da potakne dijalog o temama od presudne važnosti za cjelokupni sustav. S obzirom na to kako je jedan od ciljeva Konferencije i popularizacija sporta, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, uvažavajući važnost ove Konferencije, odlučilo je kako je upravo ovo najbolja prilika za predstavljanje novoga programa Erasmus+ sport", istaknuo je g. Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na prvoj Hrvatskoj sportskoj konferenciji 2012. održanoj u Termama Tuhelj sudjelovali su Ranko Vučinić, Ivona Janjić, Gordan Kožulj, Ivana Brkljačić, Vladimir Canjuga, Miroslav Ćiro Blažević, Vlatko Vučetić, Jura Ozmec, Dubravko Milić, Danijel Bračun, Sandi Šola, Neven Cvijanović, Zdravko Marić i Dubravko Šimenc raspravljajući u okviru nekoliko panela na teme ˝Kako popularizirati hrvatski sport – sportski marketing i PR˝, ˝Najveći hrvatski treneri˝, te ˝Medijska strana sporta˝. Prošle godine program je proširen na 2 dana te 12 panela, a poseban gost bio je Luis Figo, najbolji svjetski nogometaš za 2001. godinu i aktualni sportski direktor Inter Milana. Gosti su među ostalim također bili Damir Vrbanović, Goran Vlaović, Stjepan Cavrić, Bruno Kovačević, Željko Vela, Božo Sušec, Ivan Jurković, Mirko Novosel, Roman Lisac, Dario Šimić i Mario Jurić – svi su oni dali svoj doprinos programu Hrvatske Sportske Konferencije 2013. koja je otvorila teme poput obrazovanja sportaša, regionalizacije sportskih liga, ograničenja trenutnog Zakona o sportu i drugo.

Ulaz na Konferenciju se ne naplaćuje i ostvaruje se putem prijave na mail adrese info@csc.com.hr ili maja.popovic@csc.com.hr, obzirom da je broj mjesta ograničen.

Svi detalji i eventualne izmjene i dopune programa se mogu pronaći na www.csc.com.hr.