Dizačica utega Šojat

Novi udarac za Hrvatsku; još jedna naša sportašica pozitivna na doping kontroli!

  • Autor: V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 16.05.2018 14:57
  • Objavljeno 16.05.2018 u 14:54
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je u travnju primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina dizačice utega Tee Šojat kod koje je pronađen testosteron i metaboliti testosterona zbog čega je privremeno suspendirana.

'Dana 23. travnja 2018. Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je primio obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu A uzorka urina sportašice Tee Šojat. U biološkom materijalu sportašice otkriveni su testosteron i metaboliti testosterona, kategorija S1. Egzogeni anabolički androgeni steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2018.', stoji u priopćenju HZTA.

Testiranje je proveo HZTA izvan natjecanja, 22. veljače 2018.

Kako se radi o mogućem kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (2.1 Prisustvo zabranjene tvari ili njezinih metabolita ili markera u sportaševu uzorku) HZTA je inicirao stegovni postupak. Sportašica u određenom vremenskom roku nije zatražila analizu B uzorka i određena joj je privremena suspenzija.

Suspenzija ostaje na snazi do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do objave pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA u skladu s odredbom 8.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, dodaje se u šprioćenju HZTA.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!