iskreno na Instagramu

Novi trener Dinama Jakirović objasnio što se točno dogodilo i kome se prvo javio

22.08.2023 u 15:37

Bionic
Reading

Igor Bišćan razišao se s Dinamom nakon šokantnog uzvratnog dvoboja protiv AEK-a, a već nekoliko sati kasnije iz kluba je stigla obavijest kako je novi trener Sergej Jakirović

No, mnogima nije bilo jasno kako je moguće da su čelnici Dinama tako brzo pronašli rješenje? Nakon raznih napisa i napada iz Rijeke, Sergej Jakirović se odlučio obratiti javnosti preko svog Instagram profila. Nema sumnje kako su ga zaboljeli napadi iz svog bivšeg kluba, a među onima koji su bili u šoku i sve nazvali sramotom je i predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Obajvu s Instagrama Sergeja Jakirovića prenosimo u cijelosti:

'Kao što svi znate, jučer sam prihvatio ponudu GNK Dinamo za preuzimanjem trenerske pozicije. Već sam naglasio kako je takav razvoj događaja bio brz i pomalo neočekivan. Ovim putem se želim oglasiti o nekim sebi bitnim stvarima.

Prije svega se želim zahvaliti HNK Rijeka na ukazanoj prilici da vodim klub s Rujevice i da zajedno sa mojim stručnim stožerom i igračima Rijeku vratimo na put pobjeda. Smatram da smo u tome uspjeli i izuzetno sam na to ponosan. Također, želim se zahvaliti svim navijačima Rijeke koji su od prvog dana bili fantastična podrška svima nama u klubu.

Život piše svoje priče. Donosi nam prilike i izazove, uspone i padove. Tako je i u mom životu od prvog dana kada sam zaigrao nogomet pa do danas kada sam trener. Kao sportaš, nikada nisam bježao od izazova i želje za napretkom. Nikada to nisam ni skrivao. Ista me je želja odvela iz Mostara u Rijeku.

Moji motivi su uvijek bili primarno sportske prirode. U tome leži veliki dio razloga zašto sam prihvatio poziv Dinama. Rastanci su uvijek teški i donose emocije. Unatoč tomu, važno mi je naglasiti da niti u jednom trenutku nisam bio neprofesionalan prema HNK Rijeka. Svoju odluku sam obznanio predsjedniku Miškoviću i tek onda dao potvrdan odgovor Upravi Dinama.

Rijeka i Riječani će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu. lako sam svjestan da će nekim navijačima ostati gorak okus, nadam se da će s obzirom na gore navedeno pronaći načina da razumiju moju odluku. Danas kreće nova stranica u mom životu. Svaki dan ćemo predano raditi na ciljevima u Dinamu siguran sam da ćemo u tome uspjeti! Za sve ostalo, pričat ćemo na terenu', napisao je Jakirović.