BORBA S VARALICAMA

Novi skandal u UFC-u, još dva borca dopingirana

22.03.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Velika borba protiv dopingiranih boraca u UFC-u, ali i ostalim MMA organizacijama se nastavlja

Nakon što je otkriveno da je Lavar Johnson u svoj organizam unosio nedozvoljenu supstancu (steroid), prema najnovijim vijestima još dva borca nisu prošla doping test.

Radi se o dva ipak manje poznata borca, Alexu Caceresu i Rikiju Fukudi. Caceres je konzumirao marihuanu prije borbe te mu je to otkriveno nakon analize mokraće, a Atletska komisija suspendirala ga je na pola godine te se mora podvrgnuti rehabilitaciji. Pobjeda koju je ostvario u meču protiv Kyunga Hoa Kanga mu je poništena.


Riki Fukuda zgriješio je još teže te je otkriveno da je koristio čak tri zabranjene supstance: phenylpropanolamine, norpseudoephedrine i efedrin. On je u posljednjoj borbi protiv Brada Tavaresa ionako bio poražen, pa se ishod borbe nije mijenjao, a čelnici UFC-a nisu imali razumijevanja za ovaj njegov potez te su mu odlučili uručiti otkaz.

Uskoro bi trebali biti objavljeni i rezultati doping testova boraca koji su nastupili na UFC-u 158, a nadamo se da će u tom slučaju ipak biti puno manje posla za Atletsku komisiju i UFC-ovog predsjednika.