pravila se znaju

Novi preokret u slučaju Novaka Đokovića; ako se ovo pokaže točnim ipak bi mogao zaigrati na Wimbledonu, a možda i na Roland Garrosu!

25.01.2022 u 13:12

Bionic
Reading

Nakon što je Novak Đoković deportiran iz Australije jer nije cijepljen protiv koronavirusa još uvijek nije jasno hoćemo li ga uopće u 2022. godini vidjeti na kojem Grand Slam turniru sezone

Nakon što je u Australiji punih 13 dana trajala trakavica oko Novaka Đokovića, kojem je u dva navrata ukinuta viza za ulazak u zemlju, stigla je i loša vijest iz Francuske gdje je parlament usvojio zakon po kojem necijepljeni sportaši neće moći nastupati u toj zemlji.

Obzirom da je Roland Garros prvi sljedeći Grand Slam turnir jasno je kako će Đoković i njega, ako se ne cijepi, morati preskočiti.

No, nije nemoguće da opet dođe do preokreta jer Gazzetta dello Sport piše kako je moguće da bi Đoković mogao dobiti posebnu dozvolu za nastup jer je unutar šest mjeseci prebolio COVID (prijavio je da je bio pozitivan u prosincu).

No, s druge strane nije jasno hoće li Đoković moći zaigrati nakon toga i na Wimbledonu. Naime, službeno se još nije oglasio Wimbledon te objasnio hoće li i na koji način dati potvrdu necijepljenim tenisačicama i tenisačima kako bi mogli nastupiti ove godine na engleskoj travi.

Dodajmo tome kako je britanski tajnik za promet Grant Shapps izjavio vrlo brzo ukidanje PCR testiranja za sve cijepljene putnike koji dolaze u Veliku Britaniju.

'Dakle, oni koji nisu potpuno cijepljeni morat će odraditi test prije polaska i PCR test dva dana nakon dolaska', kazao je kratko Shapps što znači da bi Đoković teoretski mogao zaigrati na Wimbledonu ako će PCR test biti dovoljan.

To je svakako dobra vijest za Đokovića i nema sumnje kako njegov tim već radi na tome da zaigra na sljedeća dva Grand Slam turnira. Motiva mu sigurno ne nedostaje…

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia