veznjak na putu za englesku

Novi milijuni u Dinamovoj blagajni, a nisu prodani ni Olmo ni Livaković

25.07.2019 u 11:59

Bionic
Reading

Iako je još u četvrtak ujutro vježbao s Dinamom i pod budnim okom trenera Nenada Bjelice, Dinamov defanzivni veznjak Ivan Šunjić tijekom poslijepodneva već bi trebao postati igrač Birmingham Cityja

Iako službene potvrde nema ni iz Dinama, ali ni engleskog drugoligaša, Birminhgam Cityja, iz pouzdanih klupskih izvora doznajemo kako će Ivan Šunjić tijekom popodnevnih sati četvrtka odletiti u Englesku i staviti potpis na ugovor s Birmingham Cityjem.

Prema nama dostupnim informacijama, Dinamo će dobiti sedam mlijuna eura odštete odmah, a potom kroz bonuse još između milijun i 1.500.000 eura, ali i 30 posto od iznosa sljedećeg transfera, jer očekuje se da će ovaj drugoligaški klub biti samo odskočna daska za novu, ekskluzivniju stanicu ovog zahvalnog veznjaka, čiji je primarni zadatak destrukcija suparničkih akcija.

Prema tome, ako Šunjić odigra dobru sezonu u Birminghamu, Dinamo bi mogao dobiti novih desetak milijuna eura, što u konačnici znači da bi Dinamo na ovom 22-godišnjaku mogao zaraditi gotovo 20-tak milijuna eura.

Iako je Šunjić nedavno produžio ugovor s 'modrima', upravo je njegova želja za odlaskom bila presudna u ovom transferu. Što i nije čudno, jer prije dvije godine, dok je igrao za Lokomotivu, zarađivao je desetak tisuća kuna mjesečno, a sada pak ima ugovor od milijun eura po sezoni.

  • +11
Saburtalo - Dinamo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Ivan Šunjić nogometnu je karijeru započeo u Španskom, potom je igrao za Zagreb, a od 2012. godine član je Dinama.

Još je u proljeće 2014. godine upisao debi u prvoligaškom nogometu, odigrao je posljednju 31 minutu u 2:1 porazu Modrih kod Istre 1961. Kasnije je otišao u Lokomotivu gdje se kroz tri sezone etablirao u kapetana momčadi, odigravši 72 službene utakmice (uz sedam pogodaka). Također je bio kapetan u mlađim reprezentativnim kategorijama Hrvatske (U-19 i U-21). U Dinamo se vratio u ljeto 2018. godine.

U prošloj sezoni za Dinamo je odigrao 41 utakmicu, a još ih je tri dodao u ovoj, koju je Dinamo otovorio pobjedom protiv Rijeke u Super kupu.