Novi rastanak

Novi kapitalac na izlaznim vratima Dinama; Engleski velikani dolaze po najboljeg strijelca 'modrih' za kojeg su odbijene dvije ponude

26.01.2020 u 11:25

Bionic
Reading

WBA ne odustaje od dovođenja Mislava Oršića kojeg želi i njihov direktni konkurent Leeds United. Dinamo ne planira pregovarati ispod 10 milijuna eura koliko će navodno ponuditi momčad Slavena Bilića

Dinamo je u procesu rekonstrukcije ekipe. Sjajni rezultati u zadnje dvije godine doveli su do velikog interesa brojnih europskih klubova koji žele za relativno mali novac od Dinama kupiti sjajne igrače. Klub su već napustili Mario Šitum, Ivo Pinto, Marko Lešković i Dinko Horkaš, ali oni i nisu bili u prvom planu.

Od 'kapitalaca' je otišao jedino Dani Olmo, a sada bi klub mogla napustiti i druga velika zvijezda. West Bromwich Albion poslao je već drugu ponudu za Mislava Oršića koja je ekspresno odbijena. Klub na čijoj je klupi Slaven Bilić najprije je nudio šest milijuna eura odmah pa dva kroz bonuse što je odbijeno, a onda je na Maksimir sletjela nova ponuda.

Ovoga puta početna odšteta povećana je na sedam milijuna eura plus ona dva na ime bonusa, ali i to je odbijeno, pišu Sportske novosti. Dinamo želi barem 10 milijuna eura, bilo da oni dođu odjednom, bilo kroz bonuse. Bez te cifre neće se ni ulaziti u pregovore, a to su navodno shvatili i Englezi.

Isti izvor piše kako se WBA sada sprema za Oršića ponuditi 10 milijuna eura u startu, a onda pregovarati o dodatnim bonusima. Cijeli posao trebao bi biti gotov vrlo brzo, već kroz nekoliko dana, ako ne i sati jer Bilić želi što prije nove igrače integrirati u momčad kako bi mu pomogli u borbi za Premier ligu.

Razlog žurbe je i to što nisu jedini koji žele Oršića vidjeti u svojoj svlačionici. Da stvar bude gora žele ga i Bilićevi direktni konkurenti. Leeds je drugoplasirana momčad Championshipa i za Bilićevom ekipom zaostaje samo jedan bod, a njihov trener Marcelo Bielsa također Oršića vidi kao idealno rješenje u borbu za naslov prvaka.

U svakom slučaju Dinamo je ovdje u jako povoljnom položaju i može zadovoljno trljati ruke. Oršić je stigao prije samo sezonu i pol i to za nešto više od milijun eura, a sada bi mogao otići za 10 puta više. U međuvremenu je postao hrvatski reprezentativac i za Dinamo zabio 32 gola što ga čini najboljim strijelcem kluba. Ne ode li sada, na ljeto gotovo da nema šanse da ostane u Maksimiru. Ponuda je sve više i one su sve veće...