POGLEDAJTE SAŽETAK

Novi junak Hajduka je Čakovčanin, a on kaže...

30.04.2015 u 11:45

Bionic
Reading

Istinski junak splitskog Hajduka u vrlo važnoj pobjedi nad zagrebačkom Lokomotivom 2:1 svakako je bio Dejan Mezga koji je zabio oba gola. Tako je Poljud dobio novog heroja…

Ako tome dodamo kako je Mezga bio je strijelac i u Koprivnici, kada je svojim golom usmjerio utakmicu prema pobjedi Hajduka 2:0, onda je jasno kako je nova zvijezda rođena. Istina, ova zvijezda ima 29 godina i rođen je u Međimurju (igrao je u Sloveniji), ali novi trener Hari Vukas u kratko mu je vrijeme pronašao novu ulogu na terenu. Sada je puno bliže protivničkim vratima i očito se odlično snašao.

'Dejana jako dobro poznajem i kad je dolazio u Hajduk znao sam o kako dobrom igraču se radi. On je jako pametan igrač, racionalan u igri, a pokazao je da na ovoj poziciji može jako puno dati u završnici. Uostalom radi se o igraču koji ima ogromno iskustvu, a golove je zabijao i u kvalifikacijama Lige prvaka i u Europskoj ligi s Mariborom', kaže trener Hajduka Hari Vukas, prenosi službena klupska web stranica.

I novi idol Torcide dao je kratki komentar na utakmicu i svoja dva gola.


'Naravno da je najvažnije da smo pobijedili. Odigrali smo odličnu utakmicu, posebno u prvom poluvremenu i potpuno zasluženo smo večeras slavili', kazao je Mezga. Zabiti dva gola je odličan osjećaj. S golovima raste i samopouzdanje. Kad je tako onda jedva čekam sjedeću utakmicu, a prva sljedeća je već u nedjelju protiv Zadra. O tome moramo sada misliti', kazao je Čakovčanin Mezga.

Napokon je došao na poziciju koja mu najviše odgovara…

'Ovo je moja pozicija koju sam oduvijek igrao. Najbolje mi odgovara kad sam bliže golu i kad mogu podvaliti loptu, ali i zabiti. Sve drugo što sam igrao nije mi odgovaralo. To je razlog zbog kojeg nisam bio pravi.'

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE