'NE DAMO HAJDUK'

Novi Hajdukov video je tuga i ništa više!

03.06.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Udruga 'Ne damo Hajduk' objavila je video koji dočarava Hajdukovu seznu, a koji je odmah preplavio društvene mreže. Na cijelu smo stvar dobili i reakcije neke od naših analitičara s portala Tribina.hr

Najgora stvar u životu, pa tako i u sportu, je svjesno pokušavati od sebe napraviti mučenika. Mučenik kao pojam u sportu je imaginaran, fiktivni, to jednostavno ne postoji. Bilo kakav pokušaj da se od jednog kluba, igrača ili bilo čega drugog izradi mučenika je samo više ili manje uspješna krinka da se sakrije to da se radi o rođenom gubitniku, narodno rečeno, luzeru.

Kome se Udruga 'Ne damo Hajduk' dokazuje ovim videom? Kome šalje poruku? Svojim članovima? Pa pretpostavka je da to nije potrebno, velika većina dokazano misli jednako. Nogometnim institucijama? Opet nepotrebno, dokazano je da one ne mare za Hajdukove jade i probleme. Širokoj javnosti? E, tu je najveća greška, nju (nas) to jednostavno ne zanima i pusti nas više na miru sa svojim jadnim, preuveličanim, vrtićkim 'veliki dečki mi ne daju da se igram s njima' pričama.

Video udruge 'Ne damo Hajduk'


Kako navijači koji drže do svog kluba, kao što tvrde da drže, naprave ovakav video i misle da rade dobru stvar? Zdravko Mamić se u videu pojavljuje više puta od bilo kojeg igrača Hajduka, moguće čak i više nego što se pojavljuju dobri potezi na terenu ukupno. Je li to sezona Hajduka? Zdravko Mamić? Igraju li Bili sezonu zato da čim jače mogu imati Mamića na nišanu? A ako je Mamić takav trn u oku, takvo zlo koje sprečava njihov klub u tome da bude uspješan, zašto ga toliko promovirati? Misli li itko da kad Mamić vidi ovakav video da osjeća neki sram ili neku neugodu i da si pomisli 'pa neću više'? Njemu je drago, on je sretan jer je uspio isprovocirati one koji mu se protive i uspio je u tome da se oni sami pokažu još jadnijima nego što ih je Mamić mašinerija učinila.

Najiritantnija stvar od svega je da se svake godine ponavlja isto, bez iznimke. Hajduk nije prvi, nije sad ni drugi, sezona se pokuša prikazati kroz krađe protiv ponosa Dalmacije i nakon što se prašina slegne, sve kreće iznova. Pa jesu li onda svi u i oko Hajduka toliko blesavi? Mene osobno da neko krade ili samo da mislim da me netko krade ne bih bio u njegovoj blizini, a prokleto sigurno se ne bi natjecao u natjecanjima koje ti lopovi organiziraju.

Promocija samog Mamića

Zdravko Mamić se u videu pojavljuje više puta od bilo kojeg igrača Hajduka, moguće čak i više nego što se pojavljuju dobri potezi na terenu ukupno. Je li to sezona Hajduka? Zdravko Mamić? Igraju li Bili sezonu zato da čim jače mogu imati Mamića na nišanu? A ako je Mamić takav trn u oku, takvo zlo koje sprečava njihov klub u tome da bude uspješan, zašto ga toliko promovirati?


Nakon toliko godina podbačaja i neuspjeha moguće su samo dvije varijante; ili je mašinerija Dinamo/HNS toliko jaka da jednostavno Hajduk nema šanse pokraj njih ili je Hajduk toliko oslabio da više ne može držati korak sa jačima. Nema treće. Ako je prvo, onda je jedino normalno da se poduzmu pravni koraci protiv kriminalaca koji kradu i da se njihovo natjecanje ne udostoji prisustvom Hajduka, a ako je drugo onda je jedino normalno da se prestane sa alibijima i isprikama, pogleda u ogledalo i jednostavno shvati da Hajduk nije toliko jak i velik kako bi mit koji se slika o njemu htio to prikazati.

Smisao ovoga bilo je od Hajduka napraviti žrtvu. I ja se slažem da uspijevaju, za mene Hajduk apsolutno je žrtva, žrtva okruženja koje je nesposobno raditi bilo što drugo osim smišljati alibije i tražiti vanjske neprijatelje i mjesto suza koje se prolijevaju zbog sveg zla u svijetu koje je snašlo baš taj klub. Ovaj video je baš kao i Hajdukovo cijelo okruženje, žalosno.