PREPOZNATLJIVI DO BOLA

Novi dokaz: Hrvatska ima najbolji dres na svijetu!

30.03.2016 u 09:45

Bionic
Reading

Uoči nogometnog Eura u Francuskoj puno je nepoznanica, ali je prilično jasno koja će reprezentacija ponovno biti odjevena u najljepše ruho

Prepoznatljivi crveni i bijeli hrvatski kvadratići reprezentiraju naše igrače i publiku otkada su 'izađli na svjetsku scenu'. Prvo su, na dresu s početka devedesetih, bili brojni i gusti a zatim veći, s dodacima i finesama.

Tako je Ćirina Hrvatska u Francusku '98. došla u lelujavim kvadratićima. što je bila inspiracija i za novu garnituru kojem će se Hrvatska 18 godina kasnije vratiti u Pariz. Koje god su varijante na dresu bile kroz zadnjih 25 godina te 'kockice' su privlačile dodatnu pozornost i ta lijepa tradicija se nastavlja... Uoči natjecanja znameniti 'Four-four-two' je birao najljepše dresove sudionika Eura i donio očekivanu odluku.


'Domaći hrvatski dresovi uvijek izgledaju sjajno, ali efekt vijorenja zastave dovodi ih do savršenstva. Problem leži samo u tome kako ih Nike u budućnosti može nadmašiti,' stoji u pojašnjenju '4-4-2-a' kojega prenosi HNS, svoje odluke da je hrvatski dres stavljen na vrh poretka najljepših..

Na drugo i peto mjesto uvršteni su dresovi reprezentacije Belgije, a treće i četvrto mjesto pripalo je pričuvnim garniturama Francuske i Italije. Na šestom mjestu je rezerevna varijanta - Hrvatske.

Prvi golovi u novoj garnituri postignuti su uoči Uskrsa u Osijeku