ZADIVLJENI U ITALIJI

Novi dokaz: Gol tehnologija zauvijek promijenila nogomet!

07.01.2016 u 09:30

Bionic
Reading

Na utakmici Chieva i Rome u srijedu u talijanskoj Seriji A presudnu ulogu odigrala je gol tehnologija: pogodak Pepea za konačnih 3:3 nisu registrirali ni jedni ni drugi igrači, ali sudac je pokazao na centar...

Nakon čistih neregistriranih pogodaka poput onog Lamparda na SP-u 2010. godine protiv Njemačke pritisak na Fifu je urodio plodom: uvedena je gol tehnologija koja pomaže sucima u trenucima kad nisu sigurni je li lopta prešla zamišljenu gol liniju.

Tehnologija je uvedena u najjače lige svijeta poput Njemačke, Engleske i Italije, a rezultati su impresivni iz dana u dan. Tako je na utakmici Watforda i Tottenhama prije tjedan dana jedna lopta nakon kornera činilo se ušla u gol gostiju, no sudac nije potvrdio pogodak, jer je gol tehnologija pokazala da se ipak malo držala crte.

Suprotni, još impresivniji primjer imali smo u srijedu u Italiji. Na utakmici Chieva i Rome pogodak Simeonea Pepea za konačnih 3:3 nije uspio registrirati nitko, a domaći igrači ugodno su se iznenadili kad je sudac pokazao na centar.

Usporena snimka i kompjutorska analiza pokazali su da je zaista Szczesny loptu izvadio iz svog kuta nakon što je već prešla crtu. Talijanski mediji ovaj trenutak nazivaju 'povijesnim', jer prvi je to put da gol pada odlukom tehnologije, bez inzistiranja strijelca. Nema sumnje, nogomet se više ne može vratiti na staro...