taksist završio u bolnici

Novi divljački ispad danskog reprezentativca nadmašio je sve dosadašnje

09.09.2018 u 16:32

Bionic
Reading

Danski nogometaš i napadač Rosenborga, Nicklas Bendtner, opet se našao u središtu skandala. A to, nažalost, nije prvi put

Ovaj danski reprezentativac, koji je u karijeri igrao i za Arsenal, bio na posudbi u Juventusu, nosio dres Wolfsburga i Nottinghama, od 2017. igrač je Rosenborga.

Tijekom karijere imao je neugodnih ispada, u vrijeme dok je nosio dres torinske 'Stare dame', vozio je pijan i u suprotnom smjeru, pa ga je danski nogometni savez kaznio sa šest mjeseci zabrane nastupa u nacionalnom dresu.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Samo par mjeseci kasnije, u jednom noćnom klubu u Kopenhagenu Bendtner je prolio svoje piće po licu 35-godišnje fitnes trenerice Leone Sarchar, koja tvrdi da ga ničim nije izazvala na takvu reakciju.

'Što misliš, koga će izbaciti iz kluba, tebe ili mene?', kaže trenerica da joj je bahato najavio prije nego što je piće poletjelo u njezino lice.

Sljedeće godine vratio se u Arsenal, gdje baš i nije puno igrao. U periodu dok ga Arsene Wenger nije vodio u Munchen, danski je napadač iskoristio vrijeme kako bi se zabavljao po Kopenhagenu, a pritom je, očito u ne previše trijeznom stanju, maltretirao taksista, koji je zbog toga nazvao i policiju.

Danske novinu BT pišu kako su prijatelji morali udaljavati Bendtnera s mjesta incidenta, a danski je napadač napola skinuo hlače te se bedrom trljao po taksiju. Također je prijetio vozaču te ga zvao raznim pogrdnim imenima, s konačnom prijetnjom; 'Ja ću te sj***ti!'

Sam je taksist izjavio kako 'Već godinama razvozi pijane putnike, ali ovako nešto još nije vidio.' Iz Arsenala su odbili komentirati ove događaje, a još se ne zna niti koja će biti reakcija danske policije.

U proljeće 2016. godine, dok je bio igrač Wolfsurga, dobio je otkaz jer mu ni dvije godine suradnje nisu bile dovoljne da uvjeri čelnike 'vukova' kako je o pravi igrač.

'Očekivanja nisu ispunjena, niti za njega niti za klub. Ne bi imalo nikakvog smisla nastaviti. Prekinuti ugovor je najbolja opcija z sve,' izjavio je tada sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

Bendtner je tijekom cijele karijere imao problema sa svojim ponašanjem, a u Wolfsburgu ništa nije bilo bolje. Umjesto na terenu isticao se kršenjem klupske discipline poput kašnjenja na treninge, odbijanja sudjelovanja u promociji kluba i druženja s navijačima. Bio je optužen i za nedovoljno zalaganje, a uz sve to na društvene mreže je stavljao slike automobila marke Mercedes, premda je glavni sponzor kluba Volkswagen.

Posljednji u nizu skandala ovog, očito drskog danskog nogometaša, dogodio se u noći sa subote na nedjelju.

On je fizički napao jednog taksistu, a koliko je ozbiljan napad dovoljno govori činjenica da je Bendtner čovjeku nanio teške tjelesne ozljede.

Taksist je nakon napada hitno prebačen u bolnicu. Slomljena mu je vilica i hitno je morao biti operiran.

'Naš djelatnik je pretrpio ozbiljne ozljede. Slučaj je prijavljen policiji i možemo potvrditi da je napad izvršio Nicklas Bendtner', naveli su iz taksi službe.

Sigurno je da će ovaj napad Bendtnera itekako skupo koštati, a zasad iz Rosenborga ni od agenta danskog nogometaša nema komentara na ovaj slučaj.

Bendter je za Dansku odigrao 81 utakmicu, a posljednji put u nacionalnom drsu bio je u prosincu 2017. godine, u utakmici protiv Irske odnosno u dvoboju kvalifikacija za SP u Rusiji. Na svjetsko prvenstvo, ipak nije putovao.