MELZER KROZ MALA VRATA

Novi adut u ždrijebu Zagreb Indoorsa

30.01.2012 u 17:09

Bionic
Reading

Austrijanac Jürgen Melzer, 41. tenisač svijeta, s lakoćom se kvalificirao u glavni ždrijeb dvoranskog zagrebačkog ATP turnira u Domu sportova

Melzer se nije prijavio za Zagreb Indoors, ali je nakon poraza u 1. kolu Australian Opena tražio pozivnicu za glavni turnir.

No direktor Branko Horvat je slijedio tradiciju i sve tri pozivnice uručio je hrvatskim tenisačima pa je Melzer morao u kvalifikacije, prvi puta nakon gotovo tri i pol godine, koje je prošao bez problema. U 3. kolu pobijedio je sunarodnjaka Martina Fischera 6-3, 6-4.

Zanimljivo da će u 1. kolu glavnog turnira igrati protiv svog partnera u igri parova, Nijemca Philippa Petzschnera, s kojim je 2010. osvojio Wimbledon, a lani US Open. Da je u turnir ušao uobičajenim putem, bio bi peti nositelj, ovako ga već u drugom kolu može čekati 42. tenisač svijeta Seppi, a u četvrtfinalu i prvi nositelj Ivan Ljubičić.

Kvalifikacije su još prošli Britanac Daniel Evans, Talijan Matteo Viola i Švicarac Marco Chiudinelli.

U ponedjeljak će dvojica hrvatskih tenisača zaigrati u 1. kolu. Prvi nositelji Ivan Ljubičić igrat će od 17,45 sati protiv Slovaka Karola Becka, a nakon toga će Kristijan Mesaroš odmjeriti snage sa sedmim nositeljem, Nizozemcom Robinom Haaseom.