SKRIVA SE ISTINA

Nove optužbe F1 liječnika o stanju Schumija; napao je kolege!

05.11.2014 u 13:11

Bionic
Reading

Posljednjih su dana o zdravstvenom stanju bivšeg svjetskog prvaka Michaela Schumachera dolazile razne informacije, a osim što je procurilo koliko tjedno košta liječenje, prilično je veliku medijsku pažnju dobila i izjava bivšeg liječnika Formule 1 Garyja Hartsteina koji je kazao kako je Schumiju ostalo 'od nekoliko mjeseci do nekoliko godina života'. Ovaj je put otišao korak dalje…

Međutim, pojavile su se i informacije o tome kako se Schumacher uopće nije probudio iz inducirane kome. To je prošloga tjedna potvrdio i francuski liječnik Jean-Francois Payen koji je izjavio 'kako Michael Schumacher više nije u stanju kome' te da je moguć oporavak u roku od tri godine. No iako njegov oporavak stoji više od 100 tisuća eura tjedno i vrši se u najmodernijim mogućim uvjetima, bivši prvak Formule 1 pokazao je vrlo malo napretka u odnosu na stanje prošlog prosinca.

'Vidio sam neki napredak, ali rekao bih kako mu trebamo dati vremena. Slično kao i s drugim pacijentima, vremensko razdoblje može varirati od jedne do tri godine, tako da je potrebno imati strpljenja', izjavio je dr. Payen.

No te je navode, kako navodi The Express, demantirao dr. Gary Hartstein, koji je bivši službeni doktor Formule 1, koji je godinama poznavao Schumachera: 'Rečeno nam je, i to na trijumfalan način, kako Michael više nije u komi. Meni se čini kako je ovo vrlo ciničan stav, jer se koriste izrazi kojima se želi prikriti pravo stanje stvari', kazao je Hartstein dodavši:

'Osobno mi se čini da bi u slučaju da je Michael doista izašao iz stanja minimalne svijesti svi mi bili obaviješteni kako ima problema prilikom izražavanja te da mu predstoji težak posao do poboljšanja ili da treba ponovo učiti kako hodati, pisati ili čitati. Sve mi to ostavlja vrlo gorak okus u ustima i veliku tugu za Michaelovu obitelj. Kako vrijeme protječe, postaje sve manje vjerojatno da će se Michael oporaviti na bilo kakav primjetniji način', završio je Hartstein koji je tako prozvao kolege. Očito je izgubio strpljenje…

S obzirom na to da točnih informacija o zdravstvenom stanju Schumachera zasad nema, sve se svodi na verbalne obračune poznatih liječnika. Činjenica je kako Michaelova supruga Corinna troši pravo bogatstvo na oporavak, a strani mediji – koji istražuju detalje oko liječenja – pitaju se je li moguće da tako puno naplaćuju liječenje prvaka jer jako dobro znaju koliko je bivši svjetski F1 prvak zaradio novca u karijeri. Repovi oko ovog slučaja još će se dugo vući, a Hartstein je očito između redaka želio reći kako liječnici koji brinu o Schumiju jako dobro znaju istinu, ali žele dobro i zaraditi kada već imaju priliku.