I U DOBRU I U ZLU

Novak Đoković trpi teške napade i od kolega, ali jedan veliki tenisač imao je hrabrosti stati na stranu prvog igrača svijeta

23.06.2020 u 06:40

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković našao se na meti žestokih kritika nakon što se koronavirus pojavio na turniru u Zadru u sklopu Adria Toura, ali ima i onih koji su stali u njegovu obranu

Srpski tenisač osmislio je Adria Tour, seriju humanitarnih turnira. Nakon Beograda, teniska karavana stigal je u Zadar, sve je bilo savršeno, ali odjednom se dogodio šok. Bugarski tenisač Grigor Dimitrov je zaražen, nakon njega pozitivan je bio Borna Ćorić i još dvije osobe te se tako jedna zanimljiva ideja pretvorila u fijasko.

>>> Još jedan tenisač koji je nastupio na Adria Touru zaražen koronavirusom: Da, supruga i ja smo pozitivni...

Naravno, mnogi su to jedva dočekali i odmah napali Đokovića, no nisu svi iskoristili ovu ružnu situaciju da krenu u obračun sa srpskim tenisačem, nego su stali na njegovu stranu. Jedan od njih je Andy Murray.

'Ako svi moraju biti zatvoreni u balon, koja će biti kazna za one koji prekrše pravila, koji izađu iz balona? Zamislite situaciju, posljednji su dani US Opena i netko tko je dogurao daleko je prekršio pravila. Otišao je prošetati na Manhattan ili nešto slično. Onda dobije virus i ne može se natjecati, a treba nastupiti u četvrtfinalu ili polufinalu. Bilo bi to iznimno frustrirajuće, zar ne? Dakle, kako se točno misle provoditi i kontrolirati te mjere? Nisam siguran da je to moguće', objasnio je.

  • +11
Teniski turnir Adria tour: Novak Đoković - Peđa Krstin Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Podsjećamo, tijekom dana mnogi bivši i sadašnji tenisači kritizirali su Đokovića. Prvi se, očekivano, javio kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios (25).

'Šupljoglava odluka da održite 'ekshibiciju'. Brz oporavak, dečki, ali ovo se dogodi kad prekršite sve protokole. Ovo nije šala', napisao je Kyrgios. Bivši američki tenisač Brad Gilbert kao da je jedna čekao je ovakav rasplet.

'Naravno... Sada će svi što prije morati na testiranje', napisao je Gilbert, a na njegov komentar nadovezao se još jedan bivši tenisač, Andy Roddick. Amerikanac je još tijekom igračke karijere imao nekoliko žestokih verbalnih 'sudara' s Novakom Đokovićem.

'Izgleda da postoji neka pandemija', ironično je komentirao situaciju Roddick.

  • +14
Novak Đoković s Donnom Vekić i Olgom Danilovom na koncertu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

'Ne vjerujem da je bila nužna zabava igrača, gdje su svi bili jedan na drugome, a sad su dvojica pozitivna. Đoković bi trebao osjećati nekakvu odgovornost i za to kako je sve to završilo. To je loš primjer, čak i ako pravila u pojedinoj zemlji sve to dopuštaju. Ali pandemija nije šala. Potpuno su zanemarili sve mjere sigurnosti', izjavio je britanski tenisač Dan Evans.

Zadar: Vili Beroš komentirao situaciju oko sudionika Adria Toura koji su COVID-19 pozitivni Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL