OD ZADRA DO MELBOURNEA

Novak Đoković ponovno u središtu pozornosti zbog (ne)cijepljenja. Je li izjava bivše austrijske tenisačice razotkrila njegovu strogo čuvanu tajnu?

11.11.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Ngdašnja tenisačica, a danas sportska komentatorica jednom je rečenicom dovela najboljeg igrača Svijeta u nezgodan položaj.

Prvi skandal vezan uz Novaka Đokovića i koronavirus vezan je uz Zadar. Početkom ljeta 2020. godine na turniru na Višnjiku, u sklopu Adria Toura kojeg je osobno pokrenuo, zarazilo se nekoliko igrača i članova organizacijskog odbora. Među njima je bio i Novak Đoković. I dok su, primjerice, Goran Ivanišević i Borna Ćorić odmah o tome izvijestili javnost, Đoković se uputio u Beograd, i nakon nekoliko dan priznao da su zarazom zahvaćeni i on i supruga.

Bilo je to vrijeme kada je ATP tour stajao i kada je korona blokirala sve značajnije sportske događaje, a Đokovićevo pokretanje sporta nakon lockdowna dočekano sa skepsom. Zadarski slučaj kod mnogih je njegovih kolega izazvao i ljutnju. U međuvremenu se pojavilo cjepivo.

Iako srpski tenisač nikada nije decidirano rekao da je protiv cijepljena, svojim je stavovima jasno davao do znanja da je pravo svakoga da se odluči želi li se cijepiti ili ne. Trebaju li svi tenisači biti cijepljeni da bi stekli pravo nastupa na nekom turniru tema je o kojoj se mjesecima lome koplja, a kako se bliži Australian Open gdje je to uvjet, to se rasprava sve više rasplamsala.

Zbog 'slobodarskih' stavova mnogi su se pitali hoće li uvođenje obveze dovesti pod znak pitanja Đokovićev nastup. 

Odgovor je dala Barbara Schett, bivša austrijska tenisačica, danas TV komentatorica na Eurosportu.

Izjavom za Kleine Zeitung da je Novak Đoković cijepljen jer drugačije ne bi mogao nastupiti na turniru u Parizu koji je osvojio prošlog vikenda otkrila je veliku Đokovićevu tajnu.

'Novak Đoković je odavno cijepljen', kratko je rekla Schett za austrijske novine.

Ovom je izjavom potvrdila nagađanja jednog američkog portala koji je početkom listopada objavio kako je Đoković  posjetio njujorški festival Summerstage na koji se nije moglo ući bez potvrde o cijepljenju. 

Nakon svega popularni Nole se našao u 'škaricama' i morat će dobro izbalansirati svoju sljedeću objavu na temu cijepljenja ne bi li sačuvao vjedostojnost i status obožavanog sportaša.