IMA LI ŠANSE?

Novak Đoković kao da se trudi svaki dan nekoga razbjesniti; srpskom tenisaču pala na pamet nova ideja, a brzo je stigla ogorčena reakcija

20.11.2020 u 12:58

Bionic
Reading

Novak Đoković igra na završnom Mastersu u Londonu, ali i od tamo se trudi svaki dan nekoga razbjesniti. Svojom novom idejom digao je na noge sve one koji su na neki način povezani s tenisom

Srpski tenisač jedno je od najprepoznatljivijih sportskih lica u svijetu pa se svaka njegova izjava pozorno secira i analizira. Đoković je imao jasan stav o pandemiji, cijepljenju, vegetarijanstvu i nekim drugim stvarima nevezanima uz sport kojim se bavi pa su mu mnogi poručili da se drži reketa i loptice, onog što najbolje zna raditi.

No i u tenisu prvi igrač podiže prašinu. Već smo pisali o njegovom sukobu s ATP-om, te kako su mu leđa okrenuli Rafael Nadal i Roger Federer, zbog osnivanja organizacije Udruženja profesionalnih tenisača što je pandan Vijeću igrača od ATP-a.

Nije mu bilo dosta pa je Đoković jednom svojom novom idejom stvorio još ponešto 'neprijatelja'. Nitko ne može reći da njegove namjere nisu dobre, ali s pravom se mnogi pitaju zašto nije usredotočen na igranje tenisa.

'Iako je tradicija da se na Grand Slamovima igra na tri dobivena seta, ja se zalažem da se igra na dva dobivena seta. Mislim da imamo dovoljno mečeva i turnira tijekom cijele godine. Imamo najdužu sezonu na svijetu od svih sportova', šokirao je Đoković pa nastavio:

  • +4
Novak Đoković na završnom Mastersu u Londonu Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Ne vidim nijedan razlog osim tradicije zašto bi se Grand Slamovi igrali kao sada. Kraći mečevi bi doprinijeli da se tenis kao marketinški proizvod poboljša i više zaradi. Moramo se prilagoditi mlađoj generaciji. Ne znam hoćemo li smanjiti broj gemova, setova, promijeniti kalendar, sustav bodovanja, ali nešto moramo mijenjati.'

Inače, osvajač 17 Grand Slamova naveo je da je prema istraživanjima prosječni fan tenisa u prosjeku star 61 godinu.

Ove Đokovićeve riječi oko smanjivanju setova na Grand Slamovima tek će izazvati reakcije iz tenisa, ali već se oglasio legendarni australski igrač parova Todd Woodbridge.

  • +4
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas, Masters u Londonu, 2020. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Nema šanse da mu ta ideja prođe. Gadio bi mi se takav tenis. Najbolje kod tenisa je to što su Grand Slamovi posebni i da bi ga osvojili morate biti najbolji tehnički taktički i fizički. Ako bi se Grand Slamovi igrali na dva dobivena seta, onda bi svaki turnir izgledao isto', jasan je bio Woodbridge.

'Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. On je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi zbog mečeva tri dobivena seta, jer ima više pobjeda nego poraza', dodao je Australac koji ima 16 Grand Slam turnira u parovima dok mu je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat tek jedno polufinale Wimbledona.