MOŽE LI NAPOKON DO KRAJA?

Rafael Nadal ostao 'živ' i u igri za veliki turnir koji nikada nije osvojio; Španjolac je nakon 2015. opet u polufinalu gdje je sigurno izbjegao Novaka Đokovića

19.11.2020 u 23:56

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Rafael Nadal pobijedio je u dvoboju trećeg kola 'London 2020' skupine ATP finala u Londonu Grka Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 4:6, 6:2 nakon dva sata i četiri minute borbe.

Nakon pet godina Nadal se plasirao u polufinale završnog Mastersa, jednog od rijetkih velikih turnira koje nikad u karijeri nije osvojio (uz Masterse 1000 u Miamiju i Parizu). Španjolac je tako ostao u igri za trofej s kojim bi na najbolji mogući način zaključio sjajnu sezonu, ometanu koronavirusom, u kojoj je dohvatio 20. Grand Slam, trijumfom na najdražem Roland Garrosu.

'Prilično sam razočaran trećim setom. Nije prošlo kako sam planirao. Žurio sam, moram biti iskren, ni sam ne znam što sam pokušavao učiniti. Bio sam preagresivan. U nekim trenucima kao da nisam bio prisutan, ali to je život', izjavio je poraženi Tsitsipas koji tako nije uspio ponoviti 2019. kada je slavio u Londonu.

'Mislim da sam igrao dosta dugo prilično dobro, ali sam u završnici drugog seta popustio i lošije servirao. No općenito ovo je bilo za mene pozitivno. Velika je stvar doći do polufinala posljednjeg turnira u godini', izjavio je Nadal.

Nadal će u svom šestom polufinalu na završnom ATP turniru igrati protiv Rusa Danila Madvjedeva koji je već pobjedom nad Đokovićem u 2. kolu osigurao osvajanje prvog mjesta u skupini 'Tokio 1970.'

U toj ćemo skupini u petak svjedočiti raspletu borbe za drugo mjesto, a osvojit će ga pobjednik dvoboja između Srbina Novaka Đokovića i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu od 15 sati. Slavljenika u tom dvoboju u polufinalu čeka Austrijanac Dominic Thiem. U 21 sat će na teren Medvjedev i Argentinac Diego Schwartzman, gdje će ulog biti 200 bodova i 153.000 američkih dolara namijenjenih pobjedniku.

  • +4
Rafael Nadal - Stefanos Tsitsipas, Masters u Londonu, 2020. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Inače, u prvom dvoboj dana bez rezultatskog značaja, jer je treći igrač svijeta Dominic Thiem je već prije osigurao prvo mjesto, a Andrej Rubljov s dva poraza bio bez šansi za prolaz, slavio je ruski tenisač sa 6:2, 7:5 i tako si u debitantskom nastupu na ATP Finalu priskrbio 200 bodova, a iz Londona odlazi i bogatiji za 268.000 američkih dolara.