sastanak pred kamerama

Predsjednik Srbije usporedio Novaka Đokovića s Vladimirom Putinom, a onda je prvi tenisač svijeta zagolicao maštu: Sve ću objaviti za sedam dana...

03.02.2022 u 14:01

Bionic
Reading

Najbolji svjetski tenisač, Novak Đoković, koji je tijekom siječnja bio u središtu svjetske pozornosti jer mu nije bio dozvoljen nastup na Australian Openu te je deportiran iz Melbournea, ovog je četvrtka bio na prijamu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovog je četvrtka primio u goste prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, a prenosimo neke od najvažnijih izjava sugovornika.

'Primio sam sve velike državnike, Putina puno puta, ali ovako nešto dugo nisam vidio. Došao je netko mnogo veći od nas, želim mu reći veliko hvala što je danas ovdje. Želim se zahvaliti i zbog svega što je napravio za našu zemlju. Deset godina sam na različitim funkcijama vlasti, i znam kolika ste zvijezda. Hvala vam što ste svuda časno i hrabro proslavili našu zemlju', bile su prve riječi predsjednika Srbije.

'Mi se svi nadamo da ćete preteći Nadala po broju naslova. Veselimo se što ste vi prvi na listi već godinama i što vas neće moći 'skinuti' s te pozicije. Želimo doprinijeti budućem razvoju tenisa u Srbiji. Za nekih deset godina želimo imati neke nove klince koji će se boriti za našu zastavu. Hvala još jednom', zaključio je Vučić, a onda je Novak Đoković krenuo s govorom.

'Hvala vam na svemu. Zahvaljujem se na toploj dobrodošlici. Želio sam se vidjeti s vama, jer sam osjetio potrebu zahvaliti se svima na podršci, svim institucijama tijekom nemilih događaja u Australiji. Imao sam ogromnu podršku u Srbiji, mnogo ljudi su slali poruke podrške. Vi kao predsjednik Srbije niste imali obvezu pružiti mi podršku kakvu ste pružili, ali zato bih želio da znate kako osjećam veliku zahvalnost što ste stali iza mene. I sebe ste stavili u kompromitirajuću poziciju, ali ja ću to pamtiti'.

'Moja veza i odnos prema srpskom narodu jača iz dana u dan. Okolnosti koje su me zatekle su pokazale da će ta veza trajati zauvijek. Također, dodao bih, s obzirom na to da se nisam oglašavao o događajima o Australiji, molim za strpljenje, jer ću se u sljedećih sedam do deset dana obratiti službenim priopćenjem', zaključio je Đoković, a onda je još jednom riječ uzeo predsjednik Srbije Vučić.

'Pobjedit će ih sve na Roland Garrosu, Wimbledonu i US Openu'.