slučaj cijepljenje

Đoković pred važnom odlukom uoči Roland Garrosa; rekli su mu da ne pokušava doći u Pariz, ali ako je ovo točno, doći će do preokreta

03.02.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Hoće li prvi tenisač svijeta Novak Đoković igrati na sljedećem Grand Slamu sezone, Roland Garrosu, pitanje je koje zanima sve ljubitelje sporta

Nakon što je deportiran iz Australije, jer mu je u dva navrata odbijena viza, Novak Đoković još uvijek ne zna kako će izgledati ostatak njegove sezone.

Odnedavno je poznato da će na Roland Garrosu moći igrati samo cijepljeni tenisači i tenisačice. Tako je odlučila francuska vlada nakon što su uvedene mjere zbog novog vala širenja koronavirusa.

Ukratko, prema novom pravilniku koji stupa na snagu 15. veljače, Đoković neće moći igrati na Roland Garrosu jer njegova potvrda o preboljenju koronavirusa vrijedi do 22. svibnja, kada počinje turnir u Parizu.

I dodajmo tome da je još prije francusko ministarstvo sporta poslalo priopćenje da neće biti izuzetaka. Dakle Đoković se ne mora truditi vaditi novo liječničko izuzeće s kakvim je pokušao ući u Australiju i jasno su mu poručili da s time ne dolazi u Pariz.

No u isto vrijeme u kojem se spominje da Francuska uvodi nove mjere pojavila se informacija kako Novak Đoković razmišlja o cijepljenju protiv koronavirusa. Tako tvrdi autor Đokovićeve biografije Daniel Müksch.

'Prema onom što se može čuti iz njegova okruženja, mislim da će se Novak Đoković ipak cijepiti', kazao je Müksch, dodavši:

'Možda su finale u Melbourneu i Nadalov 21. Grand Slam pridonijeli toj odluci...'

Nema sumnje da Đokoviću nije bilo lako gledati turnir u Melbourneu, na kojem je slavio Rafa Nadal postavši prvi tenisač koji je osvojio 21 Grand Slam.

Dodajmo da nakon Melbournea i Pariza, po trenutačnim pravilima, ne bi mogao igrati ni na preostala dva Grand Slama, na Wimbledonu i US Openu.

Tako da je ispred njega važna odluka, a sudeći po izjavama njemu bliskih ljudi, očito je jako blizu odluke da se ipak cijepi. U pitanju je velik ulog i povijesna prilika u utrci s Nadalom.

  • +15
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Tess Derry / PA Images / Profimedia