KAKO MOGU?

Nova velika sramota AIK-a prema Turininoj obitelji

16.07.2013 u 10:27

  • +11

In Memoriam: Ivan Turina 1980-2013

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajač

Bionic
Reading

Iz Švedske dolaze nove informacije vezane uz iznos koji bi AIK trebao uplatiti obitelji preminulog Ivana Turine. Švedski prvoligaš sada ne želi isplatiti ni jedan dio iz ugovora hrvatskog vratara koji mu zakonski pripada

Kako je tportal.hr ranije pisao Turnina obitelj je primila odluku o isplati koju je poslao AIK. Na njoj piše kako je humanitarnim dvobojem (AIK – SDinamo) uprihođeno 1,374,449 švedskih kruna (gotovo jednoznačne vrijednosti hrvatskoj kuni), ali i kako će u Hrvatsku biti poslan više od dvostruko manji iznos, točno 600,131 kruna, jer su Šveđani odbili razne troškove.

No to nije sve od AIK-a. Naime, kako piše Jutarnji list Ivan Turina je prilikom potpisa novog ugovora dogovorio s AIK-om svojevrsnu ‘naknadu za vjernost’. Riječ je o iznosu od 1,5 milijuna kruna, koji je Turini trebao biti isplaćen odmah nakon potpisa ugovora. No, kako je AIK bio u financijskim problemima, vratar im je izašao u susret i dogovorio isplatu spomenutog iznosa u dvije rate: 750.000 kruna trebao je dobiti u siječnju 2014., a isti iznos trebao mu je sjesti na račun godinu dana kasnije.

Kako sada stvari stoje AIK to ne namjerava isplatiti nego to osporava i smatra kako ugovor nije postao aktualan zbog Turinine smrti, a zbog toga cijelog postupka navijači švedskog kluba se srame.

Inače, vodstvo AIK-a je najavilo dolazak u Zagreb i sastanak s obitelji te će se tada konačno znati koliko će AIK uplatiti obitelji.