OSIGURALI DRUGI KRUG

Nova teška bitka i nova pobjeda Hrvatske na SP-u!

17.01.2015 u 18:50

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su odigrali još jednu neizvjesnu utakmicu na SP-u u Katru, te nakon konačnih 28:25 (14:13) protiv Tunisa izborili ulazak u osminu finala ovoga natjecanja

Izabranici Slavka Goluže odigrali su još jednu utakmicu nakon koje se naglasak može staviti i na loše detalje ili na - pobjedu. Obrana ispred Alilovića, posebno u prvom dijelu, nije izgledala homogeno koliko bi trebala, a i protok lopte u napadu povremeno nije bio na vrhunskoj razini.

Ali Hrvatska je na grubi Tunis došla odlučna da uzme tri boda i koliko god se rezultat lomio do same završnice, cilj su otvarili prilično rutinski. Posao su im donekle olakšali i suci koji su već u prvoj fazi utakmice Tunižanima na najefikasniji način (isključenjima) pokazali da se neće tolerirati njihovi 'slučajni' laktovi u lice i ostale specijalnosti te rukometne kuhinje. Hrvatsk je uglavnom s iggračem više na terenu gradila prednost kroz prvi dio, ali sjajni Bannour i suigrači uvijek su pronalazili povratak iz rezultatskih zaostataka i vraćali se u egal.

Tunis je u ovom dvoboju vodio samo sa 1:0, ali sve do 54. minute puhali su za  vrat boljem protivniku i opravdali euforičnu podršku od strane 2.000 svojih navijača u dvorani. Ipak, hrvatska je daleko bolja momčad, a prvenstveno odskače brzinom krilnih igrača koji su ponovno predvodili strijelce. Čupić je zabio osam, od čega pet iz sedmeraca, dok je Štrlek pogodio 7/8 šuteva iz igre i podjetio buduće protivnike da je Hrvatska moćna s obje strane.

Duvnjak je dobro dirigirao i u nastavku zatvorio najboljeg strijelac dvoboja Bannoura (9), a sjajnu rolu uz još uvijek premalo šuteva odigrao je i Kopljar koji je iznudio najviše sedmeraca i isključenja te neumorno dodavao suigračima. Briljirao je i Vori, povremeno i Alilović, svi su dali soj obol u drugoj pobjedi prvenstva koja vodi u drugi krug.

Naravno, hrvatske ambicije sežu puno dalje i Golužini igrači dvobojem protiv Irana nastavljaju lov prema prvom mjestu u skupini koje nudi nešto lakši put prema željenoj medalji.