FIFA_SP_2018.svg

DOMAĆIN IDE DALJE

Nova strahovita pobjeda probuđene Rusije, Salah se golom oprostio od SP-a!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.06.2018 22:00
  • Objavljeno 19.06.2018 u 21:51
Bionic
Reading

Ruska nogometna reprezentacija impresivnom pobjedom 3:1 protiv Egipta u Sankt Peterburgu osigurala je plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok je počasni pogodak Mohameda Salaha utjeha za gotovo sigurno ispadanje već u grupnoj fazi...

Da će Rusija tako moćno marširati Svjetskim prvenstvom na kojem je domaćin malotko se nadao nakon očajnih rezultata u prijateljskim utakmicama, no momčad koju vodi Stanislav Čerčesov proigrala je u pravom trenutku i prva izborila plasman u osminu finala.

  • +3
SP u nogometu, skupina A: Rusija - Egipat Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Nakon silovite 5:0 pobjede protiv Saudijske Arabije, ruska reprezentacija jednako je bila uvjerljiva ovog utorka u Sankt Peterburgu protiv Egipta za koji je cijelu utakmicu odigrao oporavljeni Mohamed Salah, no nije mogao puno pomoći svojim suigračima.

Rusija je povela sretnim autogolom u 47. minuti nakon nespretne reakcije Fathija, a onda je nakon dodavanja Fernandesa Čerišev bio taj koji je udvostručio prednost u 59. minuti. Tri minute kasnije Artem Džuba krasno se izborio za prostor i postigao najljepši pogodak na utakmici nakon asistencije Kutepova.

Do kraja susreta Egipat je tek uspio ublažiti poraz zahvaljujući pogotku Mohameda Salaha s bijele točke u 73. minuti, no taj će trenutak tek malo uljepšati ne pretjerano lijepo iskustvo igranja na SP-u zvijezdi Liverpoola.

Rusija je na vrhu skupine A sa 6 bodova, a Urugvaj joj se može pridružiti u osmini finala ako u srijedu pobijedi slabašnu Saudijsku Arabiju. Šanse Egipta da prođe dalje još postoje samo u teoriji...

SP u nogometu, skupina A:

Rusija – Egipat 3:1 (Fathi a.g. 47, Čerišev 59, Džuba 62 / Salah 73)

Svjetsko prvenstvo

Skupina A

Rusija-Egipat3:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Rusija22006
2.Urugvaj11003
3.Egipat20020
4.Saudijska Arabija10010

Sljedeće utakmice

20.6.Urugvaj-Saudijska Arabija
25.6.Saudijska Arabija-Egipat