FIFA_SP_2018.svg

PRVA AFRIČKA POBJEDA

Senegal senzacijom započeo nastup u Rusiji, na užas Lewandowskog i Poljaka!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.06.2018 21:06
  • Objavljeno 19.06.2018 u 18:55
Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici prvog kruga grupne faze SP-a u Rusiji nogometaši Senegala pobijedili su Poljsku rezultatom 2:1 te tako još jednom potvrdili da dobra igra u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Osijeku nije bila slučajnost...

Nakon poraza Egipta, Maroka, Senegala i Tunisa, afričku čast obranio je ovog utorka Senegal koji je iznenadio uglednu poljsku reprezentaciju, na užas neprimjetnog Roberta Lewandowskog i njegovih slabih suigrača.

  • +3
SP u nogometu, skupina H: Poljska - Senegal Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Senegalci su tjedan dana prije početka SP-a pokazali u Osijeku protiv Hrvatske da su odlična momčad, a na svojoj koži osjetila je to Poljska u Moskvi koju je u 37. minuti šokirao udarac Gueyea skrenut od strane Cioneka u nebranjeni dio mreže.

U 61. minuti Poljaci su uništili sami sebe, jer je Piszczek poklonio loptu protivniku, a Niang je prošao pokraj Szczesnyja i udvostručio prednost Senegala.

Do kraja utakmice gledali smo jalove poljske napade, ali u 85. minuti Krychowiak je glavom uspio smanjiti zaostatak. Zatim se rezultat više nije mijenjao, na žalost reprezentacije koja je kao nositelj bila favorit za osvajanje prvog mjesta u ovoj skupini.

Senegal je trijumfom zasjeo na vrh grupe H, a odmah do njega je Japan koji je također priredio iznenađenje ranije svladavši Kolumbiju...

SP u nogometu, skupina H:

Senegal – Poljska 2:1 (Cionek a.g. 37, Niang 61 / Krychowiak 85)