MARTINA I VENUS

Nova kineska bajka neuništivih teniskih heroina

03.10.2015 u 11:17

Bionic
Reading

Završen je veliki teniski WTA turnir u kineskom Wuhanu, a pobjednice iz obje konkurencije spadaju u najuži vrh teniskih legendi

Odluka Martine Hingis da se opet vrati tenisu i posveti nastupu u parovima bila je spektakularno dobra. Našla je idealnu partnericu u Indijki Saniji Mirzi i ove godine uzele su već sedam naslova. US open osvojile su bez izgubljenog seta, podigle i trofej u Wimbledonu, te se nameću kao dominantan ženski teniski par.

U finalu Wuhana svladale su Rumunjke Begu i Niculescu s čistih 6:3, 6:2.
Mirza je 'bombardirala' s osnovne crte, Martina dominirala na mreži i zlatna berba se nastavila. Hingis je ovo ukupno 97. naslov u karijeri, od čega u sve tri konkrencije ima 20 Grand slamova.

Isti turnir pojedinačnom je pobjedom zatvorila Venus Williams. Vlasnica, pak, ukupno 22 Grand slam dosegnula je svoj 47. u pojedinačnoj konkurenciji nakon što joj je Garbine Muguruza predala kod rezultat 6:3, 3:0. Na početku turnira dosegnula je broj od 700 pojedničanih WTA pobjeda i do kraja protivnicama iz vrha dokazala da ne planira stati. Vraća se u TOP 10 društvo i ovom krunom, najvrjednijom u posljednjih pet godina, pokazuje da opet moraju ozbiljno računati na nju.

Venus je osvojila 47. titulu karijere i izgleda kao da će ih uzeti barem 50