KLADITE SE PAMETNO!

Norwich ide po puni plijen protiv Wigana

15.12.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Iako su poraženi u prošloj utakmici kod kuće od Aston Ville, Kanarinci danas žele nastaviti sjajan niz u ligi protiv oslabljenog Wigana. Zna menadžer Houghton kakvih problema sa zadnjom linijom ima njegov kolega Martinez i probat će tu činjenicu iskoristiti u svoju korist.

Kanarinci su u posljednje četiri ligaške utakmice na svom Carrow Roadu sva četiri puta slavili i to protiv puno jačih momčadi nego li je Wigan. Stoga je normalno da i oni sami ali i navijači očekuju petu prvenstvenu pobjedu za redom na svom terenu. Da ih poraz u kupu nije pogodio, potvrdio je i menadžer Houghton.

Prognoza

Norwich - Wigan, Ishod utakmice (reg. dio) tip: 1
Ako ova oklada prođe, a nema većih razloga za pad (gotovo nema nikakvih!) tada se treba zahvaliti Aston Villi što nam je učinila uslugu. Naime porazom kod kuće od 4:1 u Liga kupu od Aston Ville, Norwich je ovdje postavljen kao gotovo jednak suparnik u odnosu na gostujuću momčad Wigana, a to nije i ne može biti istina. Razlozi zašto prognoziram pobjedu Kanarinaca su jasni kao dan. Prvo imaju sjajan rekord kod kuće, igra im ima smisla i u dobrom su ritmu. Gotovo su kompletni i taj poraz od Ville je čak i dobrodošao da ih malo trgne iz pobjedničkog sna, rekli bismo. Sigurno će danas biti puno ozbiljniji i borbeniji, pa i da je Wigan kompletan, po meni bi domaćini bili izraziti favoriti, bez obzira na atraktivnost Wiganove 3-4-3 formacije.
Razlog broj dva je svakako hendikep u obrani Wigana. Napomenuli smo kako su se u određenim trenutcima dobro držali, recimo protiv Newcastlea, no čim se jedna pogreška dogodi ili ih se pritisne na njihovoj polovici dolazi do panike. Bez tri standardna stopera od kojih je jedan i kapetan momčadi, Wiganova obrana nema šanse protiv "bagera" poput Holta. Kapetan Kanarinaca bi trebao lako izlaziti na kraj s ovakvom obranom, a vjerujem i da hoće te da će poentirati u ovoj utakmici. Domaći teren, bolja forma, i ostali razlozi navedeni u najavi samo su plus okladi. Na kvotu od 2.40 definitivno treba staviti novce jer se svakako isplati odigrati na ovog domaćina.

'U dobroj smo formi trenutno, bez obzira na poraz u Liga kupu,' rekao je Houghton, menadžer Kanarinaca.

O protivniku je govorio biranim riječima ali je jasno kako bi želio pobjedu svoje momčadi čak i kad bi Wigan bio kompletan, a kamoli ne sad kad su bez cijele obrane:

'Wigan je stvarno dobra momčad, imaju snage za postići pogodak jer igraju s tri igrača u napadu, dok je i sustav koji igraju dosta drugačiji od ostalih momčadi. Imaju krizu rezultata jer imaju dosta problema u momčad ali to neće umanjiti ozbiljan pristup toj utakmici,' izjavio je Houghton uoči susreta u kojem očekuje tri boda.

Kanarinci će biti bez prvog vratara Ruddyja, kao i bez braniča Bennetta. To su jedini važniji izostanci u ovoj momčadi. Polušpica Hoolahan i zadnji vezni Tettey oporavili su se i oni će zauzeti svoja standardna mjesta u momčadi.

Wigan se nalazi u teškoj situaciji ali Martinez i igrači daju sve od sebe da se to ne primijeti. Gledao sam ih u nekoliko navrata kad su bili bez cijele obrane i mogu reći da su se solidno držali. No koliko mogu tako igrati u kontinuitetu vidjet ćemo. Posljednji put su ovdje izvukli 1:1 ali tada Norwich nije bio u ovakvoj formi, a Laticsi su bili kompletni. Martinez zna da će biti teško ali ne gubi nadu u pozitivan rezultat.

'Teško da će nam se itko od važnih igrača vratiti ovog vikenda. Ne želimo ih požurivati pa ih onda izgubiti na još duži period. Što se tiče Norwicha, treba im čestitati na nizu od devet utakmica bez poraza u ligi no nas to ne smije preplašiti. Jaki su i imaju dosta samopouzdanja, sigurno će nas pokušati pritisnuti od početka, no mi ćemo biti spremni,' rekao je Martinez, menadžer Wigana.

Martinez ponovo ima velikih problema sa zadnjom linijom. Kapetan Caldwell i Alcaraz te Ivan Ramis su tri standardna stopera i sva trojica su 'out' što zadaje velike glavobolje Martinezu. Osim njih, danas neće biti ni Watsona također standardnog igrača, kao niti Crusata i Miyaichija. Preveliki su to izostanci kako bi se Wigan vratio neporažen s ovog gostovanja.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.