Vapaj Solbakkena

Norveški trener nakon utakmice koju nisu željeli igrati, a morali su oštro se obrušio na Uefu; nakon ovih riječi sve je jasno!

13.03.2020 u 10:09

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa prekinula je velik broj utakmica i nacionalnih liga. No, usprkos porastu broja zaraženih ipak su se igrale neke utakmice Europske lige zbog čega su neki oštro kritizirali čelnike Uefe

Tako su se u četvrtak navečer, kao što je poznato, igralo šest utakmica osmine finala Europske lige. Zbog pandemije koronavirusa odgođene su utakmice Roma - Sevilla te Inter - Getafe.

No, posebnu pozornost izazvala je konferencija za medije nakon utakmice Bašakšehirspor – Kopenhagena (1:0) na kojoj je trener gostiju Stale Solbakken doslovno izgubio živce jer su morali na put u Tursku i igrati tako važnu utakmicu na vrhuncu pandemije koronavirusa.

'Znate, ova utakmica se nije niti trebala igrati! Ovo je za sve nas bio jako, jako težak dan, pogotovo za igrače zbog situacije oko širenja koronavirusom kod nas u Danskoj. Ti igrači imaju žene i djecu, roditelje, djedove i bake na koje misle cijelo vrijeme. Pod takvim okolnostima zapravo nevjerojatno što su izašli na teren i zaigrali… To dokazuje da imamo jaku volju i podršku unutar ekipe', kazao je u uvodu 52-godišnji Solbakken dodavši:

'Zadnjih nekoliko dana smo bili u kontaktu s Uefom i podijelili smo s njima naše stavove te izrazili želju da se ova utakmica otkaže. Čak smo razmišljali trebamo li odustati od natjecanja, ali takva odluka vjerojatno bi povukla previše posljedica za ovo natjecanje, za sport i ekonomiju. To bi utjecalo na previše ljudi.'

Nakon toga sasuo je u smjeru Uefe sve što mu je bilo na duši. Nije mogao izdržati:

'Vjerujte, šokiran sam arogancijom Uefe, a postao sam još više ogorčen kada sam se spustio u svlačionicu i kada mi je rečeno da se od sutra sve utakmice u Turskoj igraju bez gledatelja. Zaista se nadam kako će ovo dobiti nekakav epilog.'

Nema sumnje kako će vapaj trenera Kopenhagena pokrenuti raspravu, ali i otvoriti oči svima. Zaista u ovakvoj situaciji, pogotovo nakon širenja koronavirusa u Danskoj, nije bilo potrebno igrati utakmicu ako se zna da su već neke u istom natjecanju otkazane.