OBJAVIO NA INSTAGRAMU

Nogometni skandal, 'brbljavi' prijatelj otkrio ime dobitnika Zlatne lopte

14.10.2023 u 08:05

Bionic
Reading

Lionel Messi je dobitnik Zlatne lopte za 2023. godinu tvrde izvori bliski obitelji.

Naime, Messijev prijatelj Alessandro Dossetti na Instagramu je objavio kako je argentinski nogometni čarobnjak službeno obaviješten da će i osmi puta Zlatna lopta završiti u njegovim rukama.

'Službeno je. Leo osvaja Zlatnu loptu 2023. Osma Zlatna lopta sigurno mu je posljednja. Danas mu je rečeno', istrčao se Dossetti.

Messi je već sada postao nedodirljiv za sva vremena. Zlatnu loptu osvojio je sedam puta, a ako je Dossetti u pravu s osmom bi pobjegao prvoj pratnji Ronaldu za tri nagrade.

Proglašenje Messija najboljim igračem svijeta ne bi trebalo biti iznenađenje s obzirom na to da je Argentinac briljirao na Svjetskom prvenstvu u Katru te predvodio momčad do naslova svjetskih prvaka.

Zabio je sedam golova te imao tri asistencije. u dresu PSG-a je postigao 21 gol uz 20 asistencija dok je za Inter Miami u 13 utakmica zabio 11 golova uz pet asistencija.

Glavni protukandidat za nagradu Erling Haaland je u za Manchester Cityja postigao 52 gola uz devet asistencija u 53 utakmice, o njegov je hendikep izostanak Norveške sa Svjetskog prvenstva.