SLOVENSKI TISAK

Nogometni bojkot Čateža je politički motiviran

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 20.03.2009 11:55
  • Objavljeno 20.03.2009 u 11:39
Rovinj trening hrvatska reprezentacija

Rovinj trening hrvatska reprezentacija

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Je li odluka da se hrvatski nogometni reprezentativci pred utakmicu s Andorom pripremaju u Rovinju, a ne u svojoj dugogodišnjoj bazi u slovenskom Čatežu, ipak politički motivirana i kao takva sindrom narušenih odnosa nastalih blokadom hrvatskih pristupnih pregovora, tema je kojom se u petak opširno bavi slovenski tisak

Mariborski dnevni list Večer tako tvrdi da je odluci HNS-a kumovao politički pritisak i da nije riječ samo o poslovnoj odluci donesenoj zbog važnog sponzora 'vatrenih'. List se čak poziva na neimenovani izvor u reprezentaciji i tvrdi da je izbornik Slaven Bilić bio protiv promjene lokacije za pripreme, no da bi predsjednik HNS-a Vlatko Marković teško preživio na svom položaju da nije pristao na izbor Rovinja, iako sam tvrdi da političkih pritisaka nije bilo.

'Teško mogu ocijeniti je li ta odluka poslovna ili politička, a isto tako ne znamo znače li pripreme u Rovinju to da kod nas više nećemo gledati 'vatrene'', izjavio je za ljubljanski Žurnal gradonačelnik Brežica Ivan Molan, član Slovenske demokratske stranke (SDS) bivšega premijera Janeza Janše.

Čelnik slovenskog gradića nedaleko od Zagreba, gdje se hrvatska reprezentacija niz godina pripremala koristeći na komercijalnoj osnovi tamošnje nogometno igralište, vjeruje da nije riječ o konačnoj odluci. No direktor brežičkog Zavoda za šport Ciril Kolešnik navodi da je i gradonačelnik štedio gdje ne treba te da je jedan od krivaca za situaciju koju sada neki mediji žele proglasiti politički motiviranim sportskim bojkotom.

'Mislim da treba smiriti emocije. HNS je odustao od dosadašnje baze jer je jedan od glavnih sponzora hrvatske reprezentacije iz Rovinja, a naše igralište nije na europskoj razini. Imali smo planove, ali gradonačelnik nije dao novac da obnovimo teren kako bi odgovarao potrebama sedme reprezentacije svijeta', naveo je Kolešnik u razgovoru za Žurnal.

'Nije to bio tako velik prihod. S HNS-om nismo imali dugoročni ugovor, nego smo sve dogovarali s povjerenjem i stiskom ruke. No Brežice su preko hrvatske nogometne reprezentacije stekle neprocjenjive poslovne reference, a tu priliku Molan nije znao shvatiti', rekao je Kolešnik, pojašnjavajući da općina nije htjela pomoći u obnovi travnjaka i postavljanju reflektora, kako bi se treninzi mogli odvijati i noću.

Svjetsko prvenstvo u Kataru

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!