'GUBITAK PAMĆENJA'

Nogometna javnost zaprepaštena; Uefa i zaboravni sudac 'odigrali' novi potez u korist kraljevskog kluba

14.04.2018 u 10:14

Bionic
Reading

S velikim nestrpljenjem očekivala se odluka Disciplinske komisije Uefe, a na kraju se nije dogodilo ništa – kapetan madridskog Reala Sergio Ramos nije kažnjen

Real Madrid prošao je u polufinale Lige prvaka preko Juventusa zahvaljujući kontroverznom penalu u sudačkoj nadoknadi. Sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku poslije duela Benatije i Vazqueza, a nemilostrdni Ronaldo zabio. Trenutak koji je podijelio nogometnu Europu, kazneni udarac koji je izazvao bijes u Italiji...

No nije to bila jedina situacija o kojoj se govorilo. Za jednu se pobrinuo branič domaćeg kluba Sergio Ramos koji je sjedio na tribinama zbog žutih kartona.

Kapetan je vidio da Realu ne ide dobro te se za vrijeme utakmice spustio na teren (kasnije je bio u tunelu) te je stalno nešto govorio suigračima te ih bodrio.

>> Mario Mandžukić 'zapalio' društvene mreže; hrvatski napadač priča dana u Liverpoolu!

Pravila Uefe su jasna, suspendirani igrač nema što tražiti na travnjaku za vrijeme ogleda, a kamoli nešto dobacivati, ali...

Prozvani engleski sudac Michael Oliver u svojem izvještaju nije spomenuo Sergija Ramosa, očigledno je na to zaboravio bez obzira što su sve zabilježile kamere, i to je bilo dovoljno za Uefu da zaključi slučaj u korist Reala.

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I tako Ramos nije dodatno kažnjen s minimalno jednom utakmicom i bit će na raspolaganju za prvi polufinlni susret protiv Bayerna u Münchenu (25. travnja).

Sada će opet doći na svoje oni koji misle da je Real povlašten kod Uefe i sudaca te da kad je potrebno uvijek dobije nekakav 'vjetar u leđa'.

Inače, u prošlosti je Uefa za slične grijehe kažnjavala s utakmicom suspenzije (Xabi Alonso (2014.).