DVA RAZLOGA ZA SLAVLJE

Nogometašica Zambije zabila gol u počasnoj pobjedi, ali i ispisala povijest SP-a

31.07.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Odigrane su utakmice posljednjeg trećeg kola skupine C Svjetskog prvenstva nogometašica te su postala poznata prva dva para osmine finala, Japan će igrati protiv Norveške, a Španjolke protiv Švicarske

Prije zadnjih utakmica u skupini C bilo je poznato da dalje prolaze Japan i Španjolska koje su do međusobnog dvoboja skupile maksimalnih šest bodova. U međusobnom susretu uvjerljive su bile Japanke koje su slavile 4:0 i time osigurale prvo mjesto.

Miyazawa je postigla dva pogotka, u 12. i 40. minuti, dok su po jednom španjolsku mrežu pogađale Ueki u 29. i Minami Tanaka u 82. minuti.

U dvoboju za treće mjesto ove skupine do počasne pobjede na prvenstvu stigla je Zambija koja je u Hamiltonu svladala Kostariku 3:1. Za Zambiju su pogotke dale Mweemba u 3., Banda iz jedanaesterca u 31. te Kundananji u 93. minuti za potvrdu slavlja afričke ekipe. Na drugoj strani jedino je pogodila Herrera u 47. minuti.

Inače, pogodak kojeg je postigla Banda iz jedanaesterca bio je jubilarni 1000. u povijesti svjetskih prvenstava nogometašica.