neželjena nagrada

Nogometaš Juventusa osvojio je 'Zlatnu kantu', nagradu koja se dodjeljuje za najgoreg igrača u Serie A

14.01.2022 u 17:41

Bionic
Reading

Aaron Ramsey je osvajač ovogodišnje nagrade 'Zlatna kanta' koju dobiva najgori nogometaš u Serie A. Ramsey je ovu 'prestižnu' nagradu osvojio ispred napadača Lazija Vedata Muriqija te suigrača iz redova 'stare dame' Arthura Mela

Aaron Ramsey (31) je stigao u Juventus pre tri godine kao veliko pojačanje, a došao je bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom.

U Torinu su od velškog reprezentativca očekivali jako puno, ipak je stigao u najboljim igračkim godinama, no Ramsey se pokazao kao jedan od većih promašaja. Ove je sezone odigrao samo pet utakmica, na terenu je proveo tek 112 minuta pa nikoga nije iznenadilo to što su mu navijači dodijelili 'Zlatnu kantu'.

Istina, nagrada je to koju nitko ne želi, ali borba za prvo mjesto bila je vrlo napeta jer Ramsey je slavio nakon što je dobio tek stotinjak glasova više od napadača Lazija Vedata Muriqija (27).

Muriqi je u rujnu 2020. godine za odštetu od 20 milijuna eura stigao iz Fenerbahčea, no do sada je odigrao 48 utakmica i zabio samo dva gola. Koliko mu trener Lazija Maurizio Sarri ne vjeruje najbolje govori činjenica da priliku nije dobio ni u trenucima kad je prvi strijelac momčadi Ciro Immobile ozlijeđen. Sarri radije priliku daje Pedru ili Felipe Andersonu nego Muriqiju.

Treći u poretku je bio još jedan nogometaš Juventusa, Brazilac Arthur Melo (25). On je u Juventus stigao u rujnu 2020. godine iz Barcelone kao dio posla u kojem je Miralem Pjanić iz Torina otišao na Nou Camp. Juve je za Mela platio čak 76 milijuna eura, ali ovaj je odigrao 44 utakmice i zabio jedna gol. Sada je vrlo blizu odlasku u Arsenal, a u Juventusu ne mogu dočekati da ga se napokon riješe...