ŠTO SADA?

NK Zadar u nokautu: Šokirani smo tom odlukom!

22.05.2015 u 17:37

Bionic
Reading

U nogometnom klubu Zadar šokirani su odlukom HNS-a da klub mora u Drugu ligu. Žalbeno tijelo Komisije za licenciranje odbilo je izdati prvoligašku licencu klubu sa Stanova

Ovo je prvi puta da se nije pronašlo riješenje i da je neki klub izbačen iz prve lige prije kraja prvenstva, rekao je za Novi Radio tajnik kluba Mladen Baždarić.

'Šokirani smo tom odlukom osobito zato što su nas neki uvjeravali da će s licencom biti sve u redu. Međutim, jučer kada su igrači otputovali u Koprivnicu dobili smo odluku da ne ispunjavamo kriterije i da smo dogodine dobili licencu samo za Drugu ligu', rekao je Baždarić.

U obrazloženju odluke stoji da Zadar nije ispunio pet točaka iz infrastrukturnih i pet točaka iz financijskih kriterija.

'Nemamo natkrivenu tribinu, morali bi imati minimalno 1000 natkrivenih mjesta, ali to nismo imali ni prošlih godina pa smo imali licencu. Nadalje, neadekvatna prostorom i smještajem VIP loža i nedostatak posebnih prostora za rad medija. Što se tiče financijskih kriterija navedeno je da revidirana izvješća nisu u skladu s pravilnikom o licenciranju', objasnio je Baždarić.

Baždarić ističe kako je Zadar jedini klub koji je u ovoj godini, unatoč teškim financijskim trenucima, u infrastrukturu uložio milijuna kuna. Odluka komisije je konačna, jedino što im preostaje je žalba HOO-u ili Upravnom sudu. Podsjetimo, Zadru, Splitu, Istri i Osijeku prije mjesec dana u prvom stupnju Središnjeg postupka licenciranja odbijena je licencija za prvu ligu. Očekivalo se da će u žalbenom postupku klubovi dobiti dozvolu za igranje u MAXtv Prvoj ligi.

Međutim, Zadru je žalba odbijena, dok su preostala tri kluba dobila potrebno odobrenje. Do kraja prvenstva ostala su još dva kola, a iz kluba poručuju kako će se svi truditi da bar plasmanom na ljestvici dokažu da su zaslužili ostanak u prvoligaškom društvu.