LAKŠE SE DIŠE

NK Varaždinu kredit da podmiri obaveze

22.12.2010 u 11:09

Bionic
Reading

Privredna banka Zagreb, nakon što je dobila pod hipoteku varaždinski gradski stadion, odobrila je NK Varaždinu kredit za pokriće dugova iz ranijeg razdoblja

'Na temelju toga, kao i od transfera Josipa Brezovca u Dinamo, osigurano je oko 9,5 milijuna kuna. Taj iznos raspodijelili smo za naslijeđene obveze u svega dva dana, i to prema prioritetu. Tako da su podmirene gotovo sve obveze prema igračima i zaposlenicima, kao i jedan dio dobavljača', rekao je na sjednici varaždinskog Gradskog vijeća Zlatko Horvat, zamjenik varaždinskog gradonačelnika i predsjednik varaždinskog prvoligaša.

Ostao je djelomice nepodmiren dio dobavljača, među kojima je i Arsenal Ivezić, no Horvat će obećao da će i oni doći na red, a zatim se posebno zahvalo vijećnicima za to što su prošlog mjeseca odobrili stavljanje pod hipoteku gradskog stadiona.

'Da nije bilo vašeg razumijevanja i da nismo dobili kredit, danas bi klub bio u stečaju, a sukladno tome vjerojatno u trećoj ili četvrtoj ligi', upozorio je Horvat.

Podmirenjem dijela obveza, kako je dodao, stvorena je izuzetno dobra baza.

'Ne radi se samo o zaposlenicima i igračima, nego o nekoliko stotina dječaka od šest do 17 godina koji treniraju u 12 kategorija. Očigledno se radi o velikom igračkom potencijalu, što je izuzetno velika vrijednost', ustvrdio je Horvat.

Međutim, upozorio je da klubu i dalje ostaje najveći problem, a to su obveze prema poreznoj upravi.

'U postupku smo preoblikovanja i privatizacije kluba, pa će taj iznos oko 6,5 milijuna kuna biti pretvoren u udio Grad Varaždina. Uostalom, tako je dogovoreno i za druge klubove od kojih su neki počeli rješavati problema upravo na naš način, kao što radi Zagreb s Cibonom te Zadar s košarkaškim klubom', naglasio je Horvat, izrazivši uvjerenje da će NK Varaždin samostalno podmirivati svoje obveze kada se riješi obveza prema poreznoj upravi.

Stjepan Cvek, kako doznajemo od osoba bliskih čelništvu varaždinskog prvoligaša, ima najviše izgleda da bude izabran za direktora NK Varaždina. To je mjesto ostalo prazno nakon što je donedavni direktor Goran Jukić, uz isplatu svih mu zaostalih plaća, sporazumno otišao iz kluba. Nakon toga raspisan je javni natječaj na koji su se javile tri osobe, među kojima je i spomenuti bivši igrač i sportski direktor NK Varteksa.