bez nastupa na SP-u

Njemački izbornik ostao bez jednog od nositelja igre; Reusovo prokletstvo se nastavlja, a evo zašto ne ide u Katar!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 10.11.2022 12:17
  • Objavljeno 10.11.2022 u 12:02
Bionic
Reading

Iskusni njemački nogometaš Marco Reus s pravom je dobio status jednog od najvećih pehista u svijetu. Njegovo prokletstvo se nastavlja…

Naime, 33-godišnji Marco Reus zbog teške ozljede skočnog zgloba otpao je s liste putnika za Svjetsko prvenstvo i preskočit će Katar. Tako je reprezentacija Njemačke doživjela još jedan udarac prije odlaska u Katar.

No, od prije je poznato kako je Reus zbog ozljede propustio i Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu gdje je Njemačka bila svjetski prvak.

Tako je ovaj sjajni igrač Borussije Dortmund, koji se ozlijedio na početku protiv Schalkea, službeno postao najveći pehist nejmačkog nogometa.

Neki čak idu toliko daleko da spominju i 'Reusovo prokletstvo' jer osim dva spomenuta Svjetska prvenstva koja je morao preskočiti treba reći kako zbog ozljede za Njemačku nije igrao niti na Europskim prvenstvima 2016. i 2020. godine.

Iako je Reus u mladim danima nagovještavao briljantnu karijeru, česte ozljede usporile su njegov razvoj, a podatak kako je od 2011. odigrao svega 48 utakmica (uz učinak od 11 golova) za Njemačku dovoljno govori.

Tako je njemački izbornik Hansi Flick, koji se nadao kako će zvijezda Borussije Dortmund biti spremna do odlaska u Katar, u problemu.

Naime, kao što je prije govorio, upravo je Reus trebao preuzeti jednu od uloga vođe u njemačkoj reprezentaciji. A sada će lista od 26 imena ipak biti sastavljena bez njega.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal