NIZOZEMAC JE EGOISTA

Njemačka legenda 'popljuvala' Robbena

13.02.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Nije lako ovih dana nizozemskom krilnom nogometašu Bayerna Arjenu Robbenu (28). Nakon što je završio na klupi, napao ga je i legendarni Franz Beckenbauer

Robben nije ni blizu lanjske razine kad je bio glavni igrač bavarskog diva. Izgubio je zbog toga u zadnje vrijeme i povjerenje trenera Juppa Heynckesa koji ga je u subotnjem dvoboju protiv Kaiserslauterna ostavio na klupi.

Ušao je u igru u 53. minuti umjesto ozlijeđenog Thomasa Müllera, što je bio napredak u odnosu na dvoboj protiv Stuttgarta u domaćem kupu nekoliko dana ranije kada nije dobio ni sekunde prilike.

I kao 'šlag' na loše razdoblje stigla je i izjava počasnog predsjednika kluba i njemačke nogometne legende Franza Beckenbauera.

'Robben je, kao i mnogi drugi, egoist. Pogledajte samo njegove reakcije kad postigne pogodak: ne trči prema suigraču koji mu je dodao loptu, već prema svojoj obitelji na tribini. Tako drugi moraju trčati prema njemu. U jednom trenutku igrač će reći: ako ti dodam loptu, a ti mi ne zahvališ na tome, onda si sljedeći put sam dodaj loptu. Zato bi Robben trebao malo više misliti na momčad,' poručio je Beckenbauer.

Nizozemcu, inače, ugovor istječe u ljeto sljedeće godine, ali sada je prilično upitno hoće li doći do nastavka suradnje.