ARSENAL IZVISIO

Njegov je transfer treći najskuplji u povijesti, ali sada dolazi kao 'zakrpa' u Chelsea; može li 'Srećko' spasiti Pottera?

10.01.2023 u 16:50

Bionic
Reading

Joao Félix postat će novi nogometaš Chelseaja do kraja ovog utorka, nakon što je jutros otputovao u London kako bi formalizirao svoju posudbu. Prije leta ua London morao je riješiti još jednu formalnost, odnosno produžiti ugovor s Atleticom za još jednu sezonu. Točnije do 2027. godine

U ljeto 2019. godine cijeli se nogometni svijet, naravno onaj najbogatiji, tukao za tada 19-godišnjeg napadača Benfice. Joao Felix bio je predodređen za veliku zvijezdu, a na kraju ga je madridski Atletico platio 126 milijuna eura, što je treći najskuplji transfer u nogometnoj povijesti, nakon Neymarovog (222 milijuna eura) i Mbappéovog (180 milijuna eura).

Međutim, pod palicom Diega Simeonea Felix nije dostigao očekivani nivo, navijači su polako počeli gubiti strpljenje te su u klubu s Metropolitano stadiona odlučili poslati Portugalca da 'probudi' karijeru. Ali i da rastereti klupski budžet.

Bilo je špekulacija kako će Felix na posudbu u londonski Arsenal, ali ovog utorka stiže vijest kako Portugalac odlazi tek nekoliko kilometara južnije. Točnije, na Stamford Bridge, u redove Chelseaja.

Plavci će Felixu isplatiti između pet i šest milijuna eura, odnosno ostatak godišnje plaće od 11 milijuna, koliko prima u Atleticu, s obzirom na to da posudba traje do kraja ove sezone.

Kriza rezultata zahvatila je Chelsea, a sve je krenuo porazom od Dinama u prvom kolu Lige prvaka. Vrlo brzo smijenjen je Thomas Tuchel, a umjesto njemačkog trenera na klupu je sjeo Graham Potter.

Međutim, pomaka nema, pa su novi vlasnici kluba odlučili na umjetan način, to jest kupovinom 'preko noći' osnažiti momčad i pokušati popraviti štetu. Međutim, hoće li Mateo Kovačić i ekipa imati koristi od Felixa, ili ih 'Srećko' neće usrećiti, vidjet ćemo već za koji dan.

Standings provided by Sofascore