JE Li CR7 LJUBOMORAN?

Iako je Cristiano Ronaldo najplaćeniji sportaš na svijetu, bogatstvo ovog nogometaša nedostižno je i čuvenom Portugalcu

10.01.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Portugalska nogometna zvijezda, 37-godišnji Cristiano Ronaldo s dvoipolgodišnjim ugovorom kojim se 'obećao' saudijskom Al Nassru, a prema kojem bi trebao zaraditi 400 milijuna eura, najplaćeniji je sportaš na svijetu

Cristiano Ronaldo pred kraj karijere odlučio je još malo unovčiti svoje nogometno znanje, ali i sav enormni trud kojim je svoje tijelo održavao u punoj spremi do godina u kojima su njegovi brojni vršnjaci već odavno u mirovini.

I sada je CR7 potpisao ugovor života, koji će mu za dvije i pol godine osigurati novih 400 milijuna eura.

>> Izvor iz kluba otkrio koliko će Cristiano Ronaldo stvarno zaraditi u Al Nassru; bit će plaćen za igranje, ali i za lobiranje

Prema podacima s Forbesove liste, Ronaldo je do svibnja 2022. godine na računu imao 690 milijuna dolara, odnosno u hrvatskoj valuti 642 milijuna eura. Dakle, ako ne potroši ništa do isteka ugovora u Saudijskoj Arabiji, a brižni domaćini osigurali su mu jako puno toga besplatnog, Ronaldo bi na kontu mogao imati oko milijarde eura. Plus-minus kojih desetak milijuna.

No sve je to ništa u odnosu na najbogatijeg nogometaša na svijetu. Riječ je o 24-godišnjem Faiqu Bolkiahu, rođenom u Los Angelesu, ali čijim venama tečke krv kraljevske obitelji s Bruneja.

Ovaj mladić trenutno igra za tajlandski Chonburi, trenutno drugoplasirani klub lige. I u 15 kola sudjelovao je u sedam utakmica, od čega je u četiri krenuo od prve minute. Pritom je zabio jedan gol.

Međutim, bez obzira na to što se njegovo bogatstvo procjenjuje na 20 milijardi dolara, odnosno oko 18,6 milijardi eura, Bolkiah očito nema nikakvih povlastica u momčadi. Prošao je nogometnu školu Leicestera, a jedno je vrijeme bio i igrač portugalskog Maritima.