REKORDAN POSJET

Nizozemski navijači izazvali pomutnju u Draženovu muzeju

11.09.2015 u 12:17

Bionic
Reading

Tijekom prvog tjedna Eurobasketa u Zagrebu velik broj stranih navijača posjetio je Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović. Međutim, to i nije bilo neko iznenađenje jer je tijekom košarkaškog tjedna ulaz za sve bio besplatan zahvaljujući Triglav osiguranju

Ukupno je u manje od tjedan dana Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović posjetilo oko 2.500 ljubitelja košarke. Naravno, najbrojniji su bili Slovenci koji je došlo više od 1.000, a drugi po brojnosti bili su Grci. Naravno, došlo je i navijača iz Makedonije, Nizozemske te Gruzije.

'Ovo je bila rekordna posjeta muzeju u jednom tjednu, a iskreno da smo se bolje organizirali moglo je doći još više ljudi. Nakon utakmice Hrvatska - Gruzija došlo je navečer u muzej 15 sudaca s Eurobasketa među kojima su bili Ljubomir Kotleba i Luigi Lamonica. Svi redom su mi čestitali na muzeju i jednom riječju – oduševljeni su. Kažu da su prošli cijeli svijet, ali da nikad nisu vidjeli ovakav muzej posvećen jednom čovjeku. Svakome od njih poklonila sam košarkašku loptu Wilson koju smo dobili povodom 100. obljetnice te tvrtke i Draženova 50. rođendana', kazala nam je Biserka Petrović, Draženova majka.

Međutim, pravu pomutnju izazvali su navijači Nizozemske, a za sve je kriv narančasti dres Šibenke.

'U Muzeju prodajemo replike dresova svih klubova u kojima je Dražen igrao, a nizozemskim navijačima posebno se dopao onaj Šibenke, naravno, zbog narančaste boje. U rekordnom roku prodali smo 50-ak dresova, a siguran sam kako bismo ih prodali dva,tri puta više kolika je bila potražnja jer su nam stvorili pravu gužvu i morali smo im objasniti kako smo se – rasprodali. Cijena od 170 kuna očito im je bila prihvatljiva', kazao nam je Miran Crnošija, v. d. ravnatelja Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović.