ČISTKA U MADRIDU

Nizozemci postaju višak u Realu

17.06.2009 u 09:54

Bionic
Reading

Stručno vodstvo madridskog Reala sastavilo je popis prekobrojnih igrača, na kojem su se našla brojna poznata imena koja su u prošloj sezoni bili važni kotači madridske momčadi. Slobodne ruke, uz odštetu, koja je za neke igrače smiješno niska, dobili su Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Klass-Jan Huntelaar, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Royston Drenthe, Javier Saviola, Gabriel Heinze i Mahamadou Diarra.

Trener Pellegrini zajedno sa sportskim direktorom Jorgejom Valdanom i Zinedineom Zidanom, savjetnikom predsjednika Florentina Pereza, ocijenio je da će u novoj sezoni moći igrati bez spomenute devetorice, od kojih su čak sedmorica Nizozemci.

Naravno, na taj bi način priskrbili i dio sredstava koje su uložili u dvije megazvijezde - Portugalca Ronalda i Brazilca Kakáa. Vodstvo Reala je popis igrača na koje više ne računa već poslalo svim engleskim klubovima jer, prema njihovoj procijeni, Englezi imaju najviše novca.

Prema riječima sportskog direktora Jorgea Valdana, sve je manje mogućnosti da bi se u Real mogao vratiti Xabi Alonso. No zato se prostor otvara za Alvara Arbelou. Ponuda za njegove usluge vrijedna je oko osam milijuna funti i brojni engleski mediji pišu da bi Rafa Benitez bio 'lud' da ne prihvati tu ponudu.

U nemilosti novih Realovih šefova našao se Cristoph Metzelder, njemački reprezentativni branič, koji je prokomentirao dolazak Cristiana Ronalda ne baš biranim riječima:

'Potrošiti takvu svotu novca za bilo koga tko se može ozlijediti na prvom treningu ili biti cijelu sezonu van forme, sve je samo ne pametan potez. Posebno sada kada u cijelom svijetu vlada recesija.'