ATP LOS CABOS

Ništa od finala: Ćorić nije uspio niti zaprijetiti Tsitsipasu

05.08.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u finale ATP turnira u Los Cabosu, njega je u polufinalu uvjerljivo nadigrao Grk Stefanos Tsitsipas sa 6-3, 6-2 za sat i 11 minuta igre

Tijekom čitavog dvoboja Ćorić nije uspijevao zaprijetiti Tsitsipasovu servisu, osvojio je samo sedam poena na početnom udarcu Grka, dok je on bio pod stalnim pritiskom na svom servisu. Ćorić je uspio spasiti "break-loptu" kod zaostatka 1-2 u prvom setu, ali je pokleknuo kod serviranja pri rezultatu 2-3 što je Tsitsipasu bilo dovoljno za osvajanje prve dionice.

Odmah u prvoj igri drugog seta Ćorić je izgubio servis bez osvojenog poena, a isto mu se dogodilo i u petoj igri, pa je susret bio riješen.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Ćorića i Tsitsipasa i četvrta pobjeda grčkog igrača. U 2023. godini susreli su se po treći put i treći je put bolji bio Tsitsipas. Posljednja Ćorićeva pobjeda dogodila je prije gotovo godinu dana u finalu "masters 1000" turnira u Cincinnatiju, a to je ujedno bio i najveći Ćorićev uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Ćorić je tako ostao na osam ulazaka u finale na ATP Touru, posljednji je bio upravo taj u Cincinnatiju lani kada je i osvojio svoj treći naslov.

Tsitsipas je, pak, izborio svoj 27. finale u karijeri, treći ove godine u kojoj još uvijek traži prvi naslov. Posljednji od svojih devet trofeja Grk je podigao na Mallorci u lipnju prošle godine, a potom je uslijedilo pet uzastopnih poraza u finalima, počevši upravo od Cincinnatija lani. Uslijedili su porazi u finalima Astane i Stockholma lani te Australian Opena i Barcelone ove godine. 

U finalu će Tsitsipas igrati protiv Australca Alexa De Minaura koji je u polufinalu svladao Nijemca Dominika Koepfera sa 6-2, 6-7 (5), 6-1. Za 24.godišnjeg De Minaura, trenutačno 19. igrača svijeta, ovo je treći ulazak u finale ove godne, a drugi na nekom turniru u Meksiku. Početkom godine je osvojio naslov u Acapulcu, a jedini finale izvan Meksika igrao je u lipnju u londonskom Queen's Clubu. Ukupno u karijeri De Minaur je dosada osvojio sedam naslova iz 12 finala.

POLUFINALE:

Stefanos Tsitsipas (Grč/1) - BORNA ĆORIĆ (HRV/4) 6-3, 6-2

Alex De Minaur (Aus/5) - Dominik Koepfer (Njem/7) 6-2, 6-7 (5), 6-1