ZHANG SE GURA PREKO REDA

Niski udarci kineskog teškaša: Kako će Filip Hrgović reagirati na ove uvrede?

05.01.2024 u 15:54

Bionic
Reading

Prošlo je više od godinu dana od borbe između Filipa Hrgovića i Kineza Zhileija Zhanga, a kineski se teškaš od kolovoza 2022. nije oglašavao, kad mu je ‘El Animal‘ ponudio revanš. No, sada se svim silama trudi nametnuti Joshui kao sljedeći protivnik

Iza Zhileija Zhanga izuzetno je uspješna godina; tijekom 2023. dva je puta dominantno pobijedio Joea Joycea i plasirao se u gornji dom teške divizije (trenutno je sedmi na BoxRecovoj ljestvici). Kineski teškaš nije nastupio na spektakularnoj boksačkoj priredbi u Rijadu krajem prosinca, no pratio je mečeve u ringu Kingdom Arene, a u svom posljednjem medijskom istupu - okomio se na Filipa Hrgovića.

Kako prenosi Fightsite.hr, Zhang je bio vrlo oštar.

'Joshua vjerojatno gleda na Hrgovića kao na potencijalnog protivnika, no kada pogledate Hrgovićev rezime, suci su mu poklonili pobjedu protiv mene i tako je postao obvezni izazivač. Nakon toga je imao dvije borbe poprilično niske razine da ostane aktivan jer se toliko boji izgubiti tu poziciju. Borio se s Demseyem McKeanom iz Australije na 12 rundi i stalno ga je udarao po potiljku', rekao je 'Big Bang' u razgovoru za Fight Hype.

'U ovom trenutku Hrgovića mogu nazvati profesionalcem za udaranje u potiljak jer u svakoj borbi, u svakoj rundi, on udara svoje protivnike u potiljak. Da, nokautirao je Marka de Morija, ali i njega je nastavio udarati po potiljku, to je ono što on radi. Kada pogledate potencijalnu borbu između Joshue i Hrgovića, to jednostavno nema komercijalnog smisla jer ako se Joshua bude borio protiv mene, to će gledati cijela Engleska, cijela Kina, cijeli Bliski istok, svi će to gledati'.

Očito je, dakle, kako se Zhang svim silama trudi nametnuti kao sljedeći protivnik za unosan meč protiv Joshue i umanjiti Hrgovićevu vrijednost, a svakako treba spomenuti i da mu je 'El Animal' još sredinom travnja prošle godine javno ponudio revanš - no tada se 40-godišnji Kinez nije oglasio.