'SLAVA' BILIĆ RUSKIM NOVINARIMA

Nisam došao svirati - ali ako Loko bude prvak...

Bionic
Reading

Čim je sinoć ovijen šalom Lokomotiva sletio na moskovski aerodrom Šeremetjevo, bilo je jasno da je Slaven Bilić i prije prvog održanog treninga jedna od većih zvijezda ruske Premjer-Lige. Tamošnji mediji izvještavaju o sjajnom stručnjaku, ali i iznimnoj osobnosti trenera od kojeg se očekuje da svoju energiju prenese na moskovski Lokomotiv

Odmah po dolasku, 'Slava', kako ga po portalima zovu ruski navijači, dao je nekoliko intervjua. Novinari su primijetili da dojučerašnji hrvatski izbornik nema mnogo vremena za adaptaciju.

'Napravili smo program treninga za igrače koji nisu bili na Euru. S njima su radila trojica ruskih specijalista koji će također biti dio mog trenerskog štaba', kazao je Bilić, koji je u Moskvu stigao s malom kolonijom svojih dosadašnjih pomoćnika: Asanovićem, Jurčevićem, Pralijom, Rakom i liječnikom Rakićem.

Premda ne poriče da ga očekuje mnogo posla u kratkom periodu, Bilić nakon analize natjecateljskog kalendara izražava optimizam i očekuje dobar početak svoje momčadi u idućem prvenstvu. Od velikih se obećanja suzdržao, ali prihvaća ambicije klupskih čelnika koji gledaju prema trofeju.

'Realist sam i svjestan da me Loko nije doveo kako bi se samo ponovio dobar plasman iz prošle sezone. Imamo kvalitetan miks domaćih igrača i stranaca. Po meni je ogromni plus to što većinu igračkog kadra čine mladi Rusi, jer nijednom strancu ne može biti toliko stalo do kluba kao igraču koji se rodio u Rusiji.'

Potpis Ćorluke za Lokomotiv, koji se čeka svakog časa, Bilić nije htio komentirati.

'Prije svega, ja nisam njegov agent. Samo sam tijekom pregovora s predsjednicom kluba rekao na kojim je pozicijama momčad, po meni, deficitarna te naveo nekoliko igrača koji bi nam bili pojačanja', citira Bilića Sovjetskij Sport. 'Koliko znam, Ćorluka bi uskoro trebao potpisati. Uopće ne sumnjam da bi nam bio od koristi. Na kojoj poziciji? Tek sam jedan sat ovdje, a već me to pitate - rano je reći! Na desnoj strani već imamo ruskog reprezentativca Romana Šiškina, čija mi se igra jako dopada. A Ćorluka je univerzalan obrambeni igrač', kazao je Bilić.

Ruske novinare zanimao je njegov dojam o Moskvi, ali i podatak da svira gitaru koja je u Rusiji čest sastojak kućnih druženja.

'Moskva je vrlo velik i lijep grad u kojem sam bio već nekoliko puta. Mislim da ću naći vremena uživati u njegovim ljepotama, no skoncentiran sam isključivo na nogomet. Gitara je moj hobi, ali u Moskvu sam došao raditi. No ako Lokomotiv osvoji naslov, svirat ću i bubnjeve bude li trebalo!'

Lokomotiv je prošle sezone bio sedmi u prvenstvu. Zadnji naslov osvojio je 2004. godine.