emotivne scene

Nikola Karabatić se uz ovacije oprostio od Zagreba: Jedan dio mene zauvijek će ostati ovdje

29.02.2024 u 21:45

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba su u 13. kolu Lige prvaka pred više od 10.000 navijača u Areni Zagreb pobijedili PSG 28:26. Svoju vjerojatno posljednju utakmicu u Zagrebu je odigrao Nikola Karabatić koji se emotivnim govorom oprostio od naših navijača

'Hvala puno. Nisam nikad doživio ovakav doček u Zagrebu. Obično mi je publika zviždala kad smo pobjeđivali, danas smo izgubili pa sam dobio aplauz. To tako ide', našalio se Nikola Karabatić nakon utakmice dok je puna Arena Zagreb ovacijama ispraćala jednog od najvećih rukometaša svih vremena.

Uh, koliko nas je samo puta Nikola Karabatić 'zavio u crno', a sad su svi 'odahnuli' jer je najavio da nakon Olimpijskih igara u Parizu odlazi u igračku mirovinu. Više nego zasluženu.

'Iako sam nosio dres Francuske, jedan dio mene uvijek je bio iz Hrvatske. Hvala vam na svemu, hvala Zagrebe', pomalo je drhtavim glasom kazao Karabatić te tako još jednom 'izmamio' aplauz punih tribina Arene Zagreb.

'Naravno da je bilo jako lijepo doživjeti taj doček jer obično Arena navija protiv mene, tako da je ovo jako lijepo, haha. Naravno da se sjećam svoje prve titule s tatom i mamom u publici, ovdje, na SP-u 2009. godine. Nadam se da ću imati priliku vratiti se u Hrvatsku neki drugi puta, naravno da sam sretan i zahvalan na svemu', rekao je Nikola Karabatić i dodao:

'Kada uđem u Arenu uvijek se sjetim svoje prve titule kao svjetskog prvaka 2009. ovdje. Himna Francuske i onda himna Hrvatske, gledam tatu, tata pjeva. Jedan dio mene zauvijek će ostati ovdje...'

O eventualnoj promjeni odluke o kraju karijere, barem za sada, ne razmišlja...

  • +47
RK Zagreb - PSG, rukomet, Liga prvaka, 29.2.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Definitivno je kraj nakon Olimpijskih igara u Parizu. I s klubom i reprezentacijom', odlučan je Nikola koji je u najužem krugu kandidata za paljenje olimpijskog plamena:

'Uh, bilo bi to lijepo, ali još je to malo daleko...'

I da, ako ste slučajno zaboravili, Nikola Karabatić je četiri puta s Francuskom osvajao titulu svjetskog prvaka, tri je puta osvajao Europska prvenstva, a ima i tri zlata s Olimpijskih igara. Tri je puta proglašavan najboljim rukometašem svijeta, a bio je klupski prvak najjačih liga - Francuske, Njemačke i Španjolske, ujedno i trostruki osvajač Lige prvaka s tri različita kluba - Montpellierom, Kielom i Barcelonom...

Standings provided by Sofascore