oštra kritika

Neno Kljaić opleo po rukometnim čelnicima: Ja bih najradije da Gobac bude izbornik

29.02.2024 u 17:24

Bionic
Reading

Hrvatski rukometni savez danas je potvrdio Islanđanina Dagura Sigurdssona (50) kao novog izbornika. No, ne slažu se svi s njegovim izborom, pa je tako proslavljeni bivši reprezentativac Nenad Kljaić (57) na društvenim mrežama oštro kritizirao čelne ljude hrvatskog rukometa

Na svom se Facebook profilu Nenad Kljaić kritički osvrnuo na sve što se u posljednje vrijeme događa u hrvatskom rukometu, a njegov status prenosimo u cijelosti.

'Čestitam, gospodo iz HRS-a, pod vodstvom Zokija. Upravo ste donijeli smrtnu presudu svim hrvatskim trenerima. Doveli ste stranca (koji je dobar trener) i tako obezvrijedili sve naše trenere. Samo da vas pitam, što će se dogoditi ako na OI-ju u Parizu ne uzmemo medalju? Hoćete li vi konačno u kompletu dati ostavke? Jer ako ga plaćate 30.000 eura na mjesec i dajete mu ugovor na četiri godine, onda to znači da je pet do šest puta bolji trener od bilo kojeg našeg trenera. Jer ste sve dosadašnje trenere plaćali pet do šest puta manje od ovoga i kasnili ste im s plaćama po sedam, osam mjeseci i kad ste im dali otkaze, niste im isplatili ništa. Ovoga ćete morati isplatiti do kraja i ako ga potjerate. Najavljujete ga kao velikog Mesiju, isto tada su Srbi najavljivali Geronu pa su vidjeli kako su prošli. I nemojte prodavati maglu nakon OI-ja, ako ne uđemo u polufinale kako mu treba vremena itd... Za OI imaš pripreme minimalno 40 dana, što je dovoljno svakom pravom treneru da posloži i uigra momčad', napisao je Nenad Kljaić te nastavio u sličnom tonu:

'Kad ćete vi jednom položiti račune? Organizirali ste dva SP-a i dva EP-a, a mi nemamo rukometni dom jer vama to nije bitno. Bitno vam je da ste pustili korijenje, gledate samo osobnu korist. I da vas pitam, tko stvara sve te silne igrače, sve ove godine iz baze od četiri milijuna stanovnika u uvjetima koji su daleko lošiji od bilo koje zemlje u EU. Ja bih najradije da Gobac bude izbornik i da na klupi s njim sjede Poljak, Gilja i Micko. On ionako misli da mu je svejedno tko je trener jer ionako zna više o rukometu od bilo koga i da može sve srediti sa sucima. A po današnjoj presici već vidim kupovanje vremena, kako mu je trebalo tri godine da posloži Nijemce, a šest do sedam godina za Japance. Vrijeme će sve pokazati...', zaključio je Neno Kljaić.