RAVNANJE OBRUČA

Nikola Jokić 'glumio' je majstora, ali ni njegova domišljatost nije pomogla

10.06.2023 u 11:51

Bionic
Reading

Košarkaši Denver Nuggetsa stigli su na pobjedu do osvajanja svog prvog NBA naslova u povijesti nakon što su u četvrtoj utakmici finala doigravanja kao gosti nadigrali Miami Heat sa 108:95, te poveli sa 3:1 u seriji do četiri pobjede

Junak Nuggetsa ovoga puta je bio Aaron Gordon koji je imao fantastičnu šutersku večer, postigao je 27 koševa uz šut iz igre 11-15 (3-4 za tricu), a usto je prikupio i sedam skokova te šest asistencija.

Nikola Jokić je za pobjednike dodao 23 ubačaja i 12 skokova, Bruce Brown je ubacio 21 poen, a Jamal Murray je uz 15 pogodaka imao i 12 asistencija.

Inače, srpski košarkaš, osim novog sjajnog nastupa pod obručima, imao je i zapaženu intervenciju nakon što se Bam Adebayo primio za koš, te viseći s njega ga i svinuo.

Suci su nakratko prekinuli utakmicu i pozvali majstore da poprave obruč, no Jokić je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, i to bukvalno.

Skočio je Jokić, primio se za obruč sa suprotne strane od one na kojoj je to učinio Adebayo, te je očekivao da će obruč vratiti u 'horizontalu'.

Ipak, Jokićeva inovativnost nije pomogla. Na teren su ipak izašli radnici s ljestvama, te su zaključili da je obruč unatoč Jokićevoj 'asistenciji' i dalje nakrivljen.

Prekid je trajao tek nekoliko minuta, radnici su 'poravnali' obruč i utakmica je ubrzo nastavljena.