bundesliga

Niko Kovač već tri utakmice ne zna za pobjedu, njegov Wolfsburg je sve dalje od Europe

16.04.2023 u 22:36

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 28. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg i Bayer iz Leverkusena su igrali 0:0

Bartol Franjić zbog ozljede mišića nije konkurirao za nastup u momčadi Wolfsburga koju vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač.

'Vukovi' u posljednje tri utakmice imaju dva remija i poraz, pa su mjesta koja vode u Europu sljedeće sezone sve dalje. S ovim bodom Wolfsburg je ostao deveti s 40 osvojenih bodova, četiri manje od šestog Bayera.

Ranije danas je hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović postigao sjajan gol u 1:1 remiju njegovog Union Berlina protiv Bochuma u susretu 28. kola njemačkog prvenstva

Josip Juranović je u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena iz slobodnog udarca s dvadeetak metara pogodio sam gornji desni kut suparničkog gola i tako doveo svoju momčad u vodstvo, ali Stoeger (55-11m) je početkom nastavka iz kaznenog udarca poravnao na konačnih 1:1.

Juranoviću je ovo drugi bundesligaški gol, a odigrao je čitav susret za Union koji je sada treći s 52 boda, jednim više od četvrtog Red Bull Leipziga, a dva više od petog Freiburga, dok je 15. Bochum sad na 27 bodova, tri više od Stuttgarta i Schalkea 04 koji drže mjesta koja vode u kvalifikacije za ostanak, odnosno drugu ligu.

>> gol Josipa Juranovića pogledajte OVDJE

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Freiburg je preokretom kao gost svladao Werder u Bremenu 2:1. Domaće je u vodstvo doveo Philipp (46) na samom startu drugog poluvremena, no Sallai (66) i Holer (71) su s dva gola u razmaku od samo pet minuta sredinom nastavka kreirali preokret.

Na vrhu je Bayern s 59 bodova, dva manje ima druga Borussia Dortmund.