'Ne može dalje ovako'

Niko Kovač nije izdržao i sve je rekao o čudnom pravilu: Uništavamo nogomet!

22.09.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Hrvatski stručnjak Niko Kovač, koji trenutačno radi kao trener Wolfsburga, nije izdržao i komentirao je dosuđene penale na utakmici Lige prvaka PSG-Borussia Dortmund

Podsjetimo, prvi dosuđeni penal za PSG - koji je u gol pretvorio Kylian Mbappe - prema mišljenju hrvatskog stručnjaka Nike Kovača bio je sporan jer je lopta napucala u ruku Dortmundovog stopera Niklasa Sülea. Zapravo, već dugo velik broj trenera govori kako je pravilo igranja rukom u najmanju ruku - čudno.

'Pravilo igranja rukom je katastrofa! To je proizvoljno, ne postoji jedinstvena uputa. Jedan tako svira, drugi ne. Ja sam za povratak korijenima, kad su svi znali što se događa. Iskreno, ne razumijem ta pravila igranja rukom ništa više od bilo koga drugog', rekao je Kovač dodavši pomalo ljutito:

'Zapravo trebate trenirati kako da protivnika pogodite u ruku. Onda se možete nadati da će netko tko sjedi u podrumu reći: ‘Ti, ti, ti’. To ne može dalje ovako. Ma uništavamo nogomet', dodao je 51-godišnji Kovač koji je usput stao u obranu sudaca u Bundesligi

'Problem nisu suci. Oni samo moraju provesti ono što im se da. I ovo su oni koji pate', dodao je znakovito da misli na one koji su zakinuti.

Očito je želio ovo sve izbaciti iz sebe. I nije prvi trener koji je to odlučio javno reći.

  • +5
Liga prvaka: PSG - Borussia Dortmund 19.9.2023. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT