U 13 UTAKMICA....

Srpski nogomet ispisao najgore rezultate u povijesti europskih kupova

22.09.2023 u 11:47

Bionic
Reading

Ovog su tjedna igrane prve utakmice po skupinama europskih natjecanja. Srbija je imala tri predstavnika, Crvenu zvezdu u Ligi prvaka, TSC Bačku Topolu u Europskoj ligi, te Čukarički u Konferencijskoj ligi

Naravno, nisu to jedini klubovi koji su predstavljali Srbiju ove sezone u europskim natjecanjima, ali Partizan i Vojvodina već su ispali.

Osim toga, gore spomenuta tri kluba (Crvena zvezda, TSC Bačka Topola i Čukarički), ovog su tjedna izgubile svoje utakmice.

No, zanimljiv je post tim povodom objavio Tomislav Globan, zagrebački sveučilišni profesor, koji se europskim klupskim nogometom bavi u brojkama, to jest statističkim podacima. I konstatirao je kako od 13 utakmica koliko su srpski klubovi igrali u Europi ove sezone, imaju 12 poraza i samo jednu jedinu pobjedu (op.a. Partizan je pobijedio u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige Sabah).

Mislim da je učinak Srbije od 1-0-12 u prvih 13 utakmica u Europi najgori ulazak jedne zemlje u sezonu u povijesti europskih kupova.

Od Top 30 zemalja sigurno jest, a ovi ispod Top 30 ne mogu ni doći do odigranih 13 utakmica ako zabilježe ovoliko poraza.