I DANAS AKTIVAN

'Izbornik Dalić mi je dužnik, jer slomio mi je prednji križni ligament'

22.09.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Turopoljsko selo Lekenik ove je srijede bilo domaćin velikog humanitarnog sportsko-glazbenog spektakla, kojim je obilježeno 30 godina SOS Dječjeg sela Lekenik i 20 godina djelovanja Udruge Humanih zvijezda Hrvatske '03

U sastavu Humanih zvijezda poseban gost bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Naravno, velike zasluge za dolazak izbornika Dalića, ima jedan od organizatora ovog događaja, 53-godišnji Miroslav Bičanić, bivši nogometaš, koji se nakon karijere priključio i humanitarnom radu.

U razgovoru za Sportske novosti, nakon odlične izvedbe na terenu, 'otkrio' je kako je privukao i izbornika na ovaj događaj.

'Mora, dužan mi je', uz smijeh je kazao Bičanić pa otkrio:

'Dalić mi je slomio prednji križni ligament. Nikad nisam bio na operaciji, i danas igram nogomet bez križnog ligamenta'.

Pojasnio je:

'To se dogodilo 1993. godine u utakmici mojega Zagreba i Varteksa u Kranjčevićevoj ulici, kad smo se borili za naslov prvaka. Padala je kiša, teren je bio težak, išli smo obojica u klizeći start, nismo pazili, došlo je do sudara i udarca, meni je otišao križni ligament. Međutim, u to doba operacije nisu bile kao sada, koljena su se rezala kirurškim nožem, ja sam se bojao, nisam htio pod nož imajući pred sobom sliku kolege i prijatelja Mirka Lulića čija su koljena bila izrezana i uništena. Odlučio sam se za konzervativnu metodu kod Stanislava Peharca. Ojačao sam kod njega mišiće tako da mi mišići drže koljeno, umjesto ligamenta. Tada su kod Peharca bili i Zoran Mamić, Slavko Goluža, Patrik Ćavar... Za pet mjeseci vratio sam se utakmicama'.

Nakon te ozljede, Bičanić je ojačao mišiće, koji su 'zamijenili' funkciju ligamenata te igrao nogomet još devet godina. I to u Njemačkoj, Izraelu i Kini.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

  • +20
Humanitarna utakmica veterana NK Lekenik - Humane zvijezde Hrvatske '03 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac